Un mal menor. Són quatre les jornades que el Girona encadena sense conèixer la victòria; només dos empats en els últims quatre partits. Tot i això, sembla que els astres s'hagin aliat amb l'equip de Rubi, ja que malgrat viure la pitjor ratxa de la temporada, el conjunt blanc-i-vermell no s'ha despenjat de la part alta de la classificació. És més, els gironins, que dissabte queien amb claredat a la Nova Creu Alta (4-1), veien com ahir el Barça B els feia un favor i, encara que no van evitar que l'Almeria puntués, van defensar amb ungles i dents un empat que permet al Girona perdre el segon lloc però situar-se només un punt per sota de les posicions d'ascens directe. D'aquesta manera, el 2-2 d'ahir a los Juegos Mediterráneos deixa l'Almeria segon en solitari i relega els gironins a la tercera plaça. Si més no, els catalans segueixen en posicions de play-off i tenen encara cinc punts de marge respecte al Còrdova, el primer conjunt situat fora de la zona de privilegi.

Esperava el Girona que el Barça B guanyés al camp de l'Almeria. Una victòria blaugrana hauria permès als gironins mantenir-se en segona posició. Tanmateix, els andalusos van ser capaços de puntuar i, si bé van tenir la victòria a l'abast, un gol de Verza en pròpia porteria en els últims compassos del partit va impedir que la victòria es quedés a casa, fent pujar el definitiu 2 a 2 en el marcador. D'aquesta manera, l'Almeria se situa segon amb 39 punts, un més que el Girona i l'Alcorcón, tercer i quart a la classificació, respectivament. El Las Palmas (36) i el Sabadell (33) són els dos altres equips que ocupen la zona de play-off d'ascens a la Primera Divisió.

L'Osca torna a decebre

A la part baixa de la classificació, l'Osca de Jorge d'Alessandro va sumar una nova decepció. Si la victòria de la setmana passada contra el Recreativo semblava convertir-se en un punt d'inflexió, els aragonesos van ensopegar una altra vegada ahir, pel que es mantenen en zona de descens. En un partit entre rivals directes en la pugna per la permanència, el Mirandés va emportar-se els tres punts de l'Alcoraz, el que deixa l'Osca una jornada més en les últimes posicions de la taula.

Tampoc el Xerez aixeca cap. Des del passat mes de novembre que l'equip andalús no guanya i ahir va encaixar una nova decepció. Al Colombino, dos gols de Chuli van provocar la desena derrota de la temporada d'un Xerez que es troba a només un punt de la zona de descens.