Un sol pas separa Espanya de la final del Mundial d'Handbol i l'amfitriona no vol sorpreses ?inesperades aquesta tarda davant la revelació del torneig, Eslovènia, el rival en teoria més feble entre els semifinalistes. Precisament aquest és el seu gran perill: jugaran sense cap pressió.

A diferència de l'altre aparellament d'aquest divendres per designar l'altre finalista, entre Dinamarca i Croàcia, els eslovens apareixen a primera vista com un contrincant menor que ja pot donar-se per satisfet per haver arribat unes cotes inimaginables quan va arrencar la competició. Però després de deixar endarrere el complicat obstacle d'Alemanya (28-24), Espanya no vol infravalorar a un rival que acudeix a aquesta fase sense haver perdut cap partit i amb un joc basat en l'elevat ritme i els contraatacs, molt similar al dels germànics que tant es va ennuegar dimecres als espanyols en algunes fases del duel.

"Ens trobarem un rival semblant a Alemanya, potser encara més intens en la segona fase de contraatac", va advertir el seleccionador espanyol, Valero Rivera. Un duel d'antagònics que "per a res" serà fàcil, segons el preparador espanyol, ja que els eslovens s'han acostumat a remuntar parcials elevats en contra en els últims minuts. "Aquestes remuntades els han fet créixer i ara són un equip més difícil de batre. Saben el que han fet i creuen en el que fan. Haurem de jugar molt bé per guanyar-los, la seva defensa genera molts contraatacs i treuen de centre rapidíssim", va advertir Rivera, que no va avançat si sota pals optarà per Sierra o un Sterbik poc encertat en l'últim partit.

Espanya es va exercitar ahir amb l'única absència del central Dani Sarmiento, que va fer treball de recuperació per unes molèsties. "A l'equip el veig molt bé -va explicar Rivera-. Quan se superen moments difícils, el grup es fa més fort. A l'entrenament he vist a la gent feliç", va dir l'entrenador, afegint que el bloc tenia ganes d'afrontar la semifinal.