Hugo Figueras (Fondistes Cervera) amb un temps de 2 hores i 40 minuts es va proclamar ahir guanyador de la primera edició de la Marató de les Vies Verdes de Girona organitzada pel Consorci de les Vies Verdes de Girona i Diversport, amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

Amb sortides des dels municipis de Girona i Llagostera, i arribada a Sant Feliu de Guíxols, la cursa va ser tot un èxit amb un total de 800 participants, 386 inscrits a la modalitat de marató i 393 a la de mitja marató, arribats de les quatre províncies catalanes i també de Madrid, València, Balears, Granada, Osca, Andorra i França.

Pel que fa a la modalitat de Mitja Marató, el vencedor va ser Ricard Fernández (Canet Race), subcampió d'Espanya absolut en els

10.000 metres (Mataró 2004).

Els 42 i 21 quilòmetres de la cursa es varen realitzar per l'antiga Ruta del Carrilet, passant per un total de vuit municipis de la província (Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d'Aro, Castell d'aro i Sant Feliu de Guíxols), en una prova que els organitzadors ja han assegurat que tindrà continuïtat després de l'èxit en tots els sentits d'aquesta primera edició.

Una de les notes més positives va ser el fet que els participants més veterans, Jordi Banal en categoria Marató de 62 anys, i Sadurní Planas de 75 anys en la categoria Mitja Marató van completar la prova sense problemes. També ho van fer Francisco Javier Delgado en la modalitat de marató, campió d'Espanya en els campionats estatals per a invidents organitzats per l'ONCE el 1998. I qui també va complir amb les seves previsions va ser Paris Canals, atleta ultramaratonià, que va sortir corrent des de Montornès del Vallès i després es va afegir a la marató de Girona, completant així el repte de córrer un total de 160 quilòmetres en menys de 12 hores.