El palamosí Adel Mechaal ha començat com un llampec la temporada de la seva explosió definitiva. El dia 31, en la seva segona participació a la San Silvestre Vallecana, hi va aconseguir un meritori sisè lloc, demostrant que ara que té tota la burocràcia en regla (té la nacionalitat espanyola) ja es pot dedicar a allò que més li agrada sense entrebancs.

L'atleta gironí participava a la prova madrilenya amb l'objectiu de finalitzar entre els 10 primers de la prova professional i acostar-se a la marca dels 29 minuts i ho va aconseguir i amb escreix. Mechaal va entrar sisè amb un temps de 29 minuts i 25 segons. El palamosí va participar a la San Silvestre Vallecana pel compromís marcat pel seu nou patrocinador, la marca esportiva Nike. Mechaal té com a grans reptes per aquest 2014 la preparació en pista coberta amb el Mundial de Sopot a Polònia de la prova dels 3.000 metres llisos.

"A partir d'aquest any encararé els entrenaments a la pista coberta per preparar el Campionat del Món de Polònia del mes de març, després faré una estada en alçada d'un mes i finalment prepararé el Campionat d'Europa dels 1.500 metres llisos", ha explicat l'atleta sobre els seus plans per aquesta temporada. L'any 2013 Adel Mechaal va batre el seu rècord personal dels 1.500 metres llisos i es va quedar a les portes de participar al Campionat del Món d'Atletisme a l'aire lliure que es va celebrar a Moscou. Amb 23 anys, el gironí espera que aquest 2014 sigui el de la seva explosió definitiva.