Una vintena d'aficionats del Racing de Santander van assaltar per la força la llotja d'autoritats del Sardinero per insultar i intentar agredir al president del Racing de Santander, Ángel Lavín, al començament de la segona part del partit d'anada de vuitens de final de la Copa del Rei contra l'Almeria. Minuts abans d'aquest altercat, s'havia produït un petit intent d'invasió de camp quan la seguretat privada va retirar del fons nord una pancarta contra el Consell d'Administració del club.

A més dels assaltants, gairebé un centenar dels membres més "ultres" dels aficionats del Racing van travessar les grades del Sardiner, des de la Preferència Nord fins a la llotja, per al que van haver de superar diverses tanques i enfrontar-se a la seguretat privada de l'estadi.Durant diversos minuts, fins que va intervenir la Policia Nacional, es van viure moments de tensió a la llotja i els seus voltants ja que també es va produir el llançament de diversos objectes que van impactar a la resta d'assistents de la zona noble del Sardinero. Entre ells el president de l'Almeria, Alfonso García, que va mostrar el seu malestar davant la Policia Nacional i la seguretat privada del club per la seva tardança a l'hora d'actuar.

Al començament del partit els jugadors del Racing van expressar el seu malestar pels impagats del club fent "l'estàtua" en la primera jugada del partit, negant-se a disputar la pilota. S'esperava alguna acció de protesta dels jugadors racinguistes, que fa tres mesos que no cobren, però no se sabia en què consistiria la seva acció contra el consell d'administració que encapçala Ángel Lavín. La incògnita es va revelar en l'arrencada del partit, en el qual el Racing va cedir el servei a l'Almeria, amb els jugadors del qual havien pactat que juguessin la pilota cap a camp del Racing. La pilota va sortir per la banda dreta sense que cap jugador del Racing es mogués de la seva posició inicial. L'escàs públic que havia acudit a aquest partit d'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei va aplaudir l'acció dels jugadors.