El cas Neymar continua cuejant i ahir qui va donar la seva versió va ser el pare del jugador brasiler, admetent que va cobrar 10 milions d'euros del Barcelona el 2011. Això sí, va aclarir que no es tractava d'un precontracte, el que no està permès per la FIFA.

"Neymar només sortiria del Santos per anar al Barcelona. Si jo dic que vaig fer un precontracte el 2011, dirien que ell ja ho tenia negociat. La meva feina era blindar i potenciar els beneficis", va dir Neymar Da Silva en una roda de premsa a la ciutat de Santos.

El Barcelona va pagar aquests 10 milions d'euros a l'empresa N&N, propietat del pare del davanter, i després una altra comissió de 30 milions addicionals quan es va tancar el traspàs el 2013. En el cas que Neymar canviés d'opinió i s'haguès negat a fitxar pel club català, N&N hauria hagut de tornar els 10 milions d'euros, segons va confirmar el pare de Neymar, que també va dir que el Santos sabia de l'existència d'aquest acord.

Da Silva va assegurar que va demanar al Barcelona que publiqués les dades del contracte i del fitxatge de Neymar perquè el jugador tingui "pau" abans de jugar el Mundial del Brasil, que tindrà lloc entre els pròxims 12 de juny i 13 de juliol. "Vull donar pau a Neymar perquè jugui el Mundial d'aquest any lliure d'especulacions. Estem aclarint tota la situació del contracte per aquest motiu", va al·legar.

Abans de publicar les xifres de l'operació, va dimitir el president del Barcelona, Sandro Rossell, qui va ser substituït per Josep Maria Bartomeu. Segons les dades divulgades pel Barcelona, després que un soci portés el cas a l'Audiència Nacional, el club català va pagar 40 milions d'euros a N&N i 17,1 milions al Santos.

L'acord contempla altres partides que no s'havien detallat fins ara i que incrementen considerablement el total de l'operació. El cost total, sumant el traspàs i el salari del jugador en cinc anys, puja fins els 132,2 milions d'euros.

Entre les clàusules addicionals al contracte hi ha diversos acords de col·laboració per 14,4 milions d'euros, a més d'un acord entre els clubs per a la celebració de dos amistosos, un dels quals va tenir lloc l'agost passat. L'operació, sou a banda, hauria costat 86 milions.