Feia goig. El Municipal de Llagostera va presentar ahir una gran imatge. La millor de la temporada. Moltes persones van viure el partit dempeus i no hi havia ni un sol seient lliure a les graderies (supletòries o no). La parròquia tarragonina va fer-se notar i escoltar (no tant, però, com la del Racing de Santander). Lògicament, a part de tarragonins, el municipal de Llagostera també es va omplir de gironins que senten passió pel futbol i que no es van voler perdre el que acabaria sent una jornada històrica. Hi havia molts aficionats d'arreu de la demarcació gironina que van deixar constància que l'orgull gironí existeix.

El Llagostera, com a club petit i humil que és, ha anat guanyant adeptes a mesura que passaven les jornades de lliga, el lideratge es mantenia i acabava classificant-se per a la promoció d'ascens. Els 500 aficionats de principi de temporada eren ahir 2.000. Bona part d'aquest èxit es deu al conveni entre Girona FC i el Llagostera, que va sorgir amb l'arribada d'Oriol Alsina com a director esportiu dels blanc-i-vermells. Els més de 6.000 socis gironins van passar a tenir l'accés gratuït per als partits de lliga. Aquest vincle ha anat arrelant fins al punt que no és estrany veure samarretes del Girona a les graderies. És el cas de Ramon Pou, soci 38 del Girona i des de fa més de 50 anys: "M'encantaria que pugés el Llagostera perquè així veurem futbol professional cada cap de setmana", deia Pou minuts abans del partit. Desig complert.

El d'ahir va ser el cinquè partit de la temporada que Pou va veure al Municipal: "Vaig venir a un de lliga, a l'últim contra l'Elx Il·licità (una autèntica final) i als altres dos de la promoció contra Racing de Santander i Avilés". Ara es mostra orgullós del futbol gironí i també il·lusionat pel fet d'haver-hi dos equips de la província a la segona categoria del futbol estatal. "Recordarem temps com els del Figueres i el Palamós" entre finals dels vuitanta i principis del noranta. "Llagostera és un poble molt petit per pujar a Segona A, però també ho era Palamós", afegeix.

Un altre aficionat que vestia ahir la samarreta gironina era Biel, un jove seguidor que anava acompanyat de Viki, soci del Girona i veí de Caldes de Malavella. "Ara podrem veure un cap de setmana el Girona i l'altre el Llagostera", comentava sense amagar certa preocupació per l'aspecte econòmic: "Haurem de veure què costa tenir els dos carnets...".

Una mostra més d'aquest vincle entre Girona i Llagostera és la presència ahir al Municipal del president Francesc Rebled (un habitual) així com d'expresidents com Ramon Vilaró (també exdirectiu del Llagostera) i Joaquim Boades de Quintana.

Al sector on s'hi situa habitualment el grup d'animació local Els Golfus també hi havia ahir representació de la penya blanc-i-vermella Immortal i també s'hi podia observar una pancarta amb el missatge "Orgull gironí". Aquest és el missatge que va utilitzar el club blaugrana durant tota la setmana a través de les xarxes socials. L'objectiu era fer una crida als aficionats al futbol d'altres pobles de la demarcació perquè se sentissin identificats amb el Llagostera, fet que va derivar amb la presència de persones d'altres localitats petites com Maçanet de la Selva, Sant Jordi Desvalls, Santa Coloma de Farners i un llarg etcètera. Per a molts, va ser la seva primera experiència al Municipal. Segurament, també serà l'última.

Comiat immillorable

El ple absolut al Municipal -vist a la Copa del Rei el curs passat contra el València o els tres últims duels d'aquesta temporada contra Elx Il·licità, Racing i Avilés- tampoc es repetirà. El Llagostera haurà d'abandonar el seu fortí (una única derrota a casa en aquest curs) per jugar al futbol professional. Els seguidors hauran de desplaçar-se fora del seu poble (tot apunta que la nova casa del conjunt blaugrana serà Montilivi). Ben conscients d'això, el comiat d'ahir va ser immillorable. La soferta victòria va generar una eufòria encara més gran que la viscuda el mes de maig contra l'Elx Il·licità, quan van proclamar-se campions d'un grup tercer de la categoria de bronze que abandonen després d'estar-hi només tres exercicis.

La nota negativa de la jornada va ser l'enfrontament entre les dues aficions quan va acabar el partit entre un sector de seguidors del Nàstic que no es van prendre gens bé la derrota. L'afició local tampoc va actuar del tot bé quan obligava a aturar el joc tot retenint les pilotes que sortien del terreny de joc. Aquests incidents, però, no han de tapar el comportament d'una afició gironina que no és la més ?cridanera, però sí la més orgullosa.