L'Spar Citylift Girona es prepara per viure dijous a Fontajau la gran festa del bàsquet gironí. Amb els desencisos que va representar la desaparició de l'ACB després de 20 anys seguits de competir i del Sant Josep, a la LEB Or, l'equip femení de la ciutat ha fet recuperar la il·lusió als aficionats i s'ha consolidat entre els grans amb un pressupost molt ajustat i sense estirar mai més el braç que la màniga. Després de la clara victòria de l'Uni a Salamanca dissabte en el primer partit de la final (70-85), la Diada de Sant Jordi pot ser històrica: si les noies de Roberto Íñiguez tornen a superar el Perfumerías Avenida, aquesta vegada a casa, seran campiones.

El president de l'Uni, Llorenç Biargé, va confirmar ahir que la directiva ha decretat l'entrada gratuïta per al partit de dijous (19.30) i, a més a més, va explicar que s'estan movent per organitzar activitats lúdiques paral·leles. "Ens agradaria omplir Fontajau", subratllava ahir Biargé, que entén que aquest seria el primer pas per acabar conduint l'equip al títol. "De moment només hem fet un primer pas, ara tenim dues oportunitats per ser campiones. Espero que dijous sigui un dia històric i que el bàsquet gironí pugui gaudir d'una gran festa, coincidint, a més, amb la Diada de Sant Jordi".

L'expedició gironina va tornar ahir al vespre a casa després de la seva contundent victòria a Salamanca dissabte. Les jugadores i tècnics van viatjar en avió des de Valladolid fins a Barcelona i després van completar per carretera el trajecte fins a Girona. Biargé està convençut que l'equip no es deixarà endur per cap excés d'eufòria: "segur que el tècnic ho sabrà controlar i trobarà la manera de calmar els ànims a les jugadores. He parlat amb l'equip i l'eufòria està continguda. Les noies saben que tot just s'ha fet el primer pas i que l'excés de motivació pot ser contraprudent". En aquest sentit va posar com a exemple el saber estar que van demostrar les jugadores de l'Uni en el darrer quart a Salamanca, quan el rival es va acostar perillosament al marcador: "vam demostrar veterania per superar aquell moment i acabar guanyant el partit amb solvència".

Preguntat per què representaria per a l'Uni guanyar la Lliga Femenina, Biargé diu que "seria demostrar que som un club gran i consolidat. Aquesta passa seria definitiva. Ja som un referent del bàsquet femení català perquè fa cinc anys que estem guanyant la Lliga Catalana, i en l'espanyola acabem com el club català més ben classificat. A partir d'això, els èxits també ens arriben a través dels equips base perquè el júnior, per exemple, ha anat a vuit dels deu últims campionats d'Espanya". Biargé també va posar l'exemple del cadet, que jugarà la final a 4 de Catalunya i de l'infantil, "que aquest cap de setmana també ha fet una gran actuació. Som un referent".

Amb la classificació per a la final de la Lliga Femenina l'Uni ja té bitllet per a la propera Eurolliga. Ara s'haurà de veure si pot fer front al repte, amb l'augment de pressupost que això representaria la temporada que ve. En aquest sentit el president de l'Spar Citylift va dir que espera "que tot això que estem aconseguint sigui a fi de bé. Els patrocinadors estan contents i espero que les institucions també ens mirin d'ajudar. Seria molt trist que, després de la temporada que hem fet, l'any que ve no poguéssim anar a competir a Europa". Ara l'Uni es vol centrar en la final i en la possibilitat de guanyar el títol aquest dijous mateix a Girona. Però Biargé adverteix que aquests assumptes sobre la planificació de la propera temporada "els hem de començar a tractar el més aviat possible".

Un dels aspectes que també caldrà parlar a partir de la setmana que ve serà la renovació del tècnic, Roberto Íñiguez, i de les jugadores. "Seríem tontos si no volguéssim retenir el tècnic. Ell està a gust i nosaltres hem estat a gust amb ell. Ha sigut un senyor, ha funcionat tot molt bé i el més lògic és que mirem que continuï. Una altra cosa és que ell té unes aspiracions i un catxet, però n'haurem de parlar", va destacar el president. Llorenç Biargé també està molt satisfet amb el rendiment de la plantilla i avança que el club voldria mantenir moltes de les jugadores d'aquesta temporada per afrontar els reptes de la vinent.

Ara, però, la prioritat és que a nivell esportiu l'equip prepari a consciència el partit de dijous contra el Perfumerías Avenida i que, en l'aspecte social, el club aconsegueixi omplir Fontajau i que es creï un ambient màgic per conduir les jugadores fins al títol. Per garantir l'ambient l'Uni també té previst organitzar activitats lúdiques paral·leles al partit, que arrencarà a les 19.30.