Luis Enrique havia advertit del perill d'un Celta pletòric aquest començament de Lliga i que ahir es va deixar anar davant el Barça fins a golejar-lo i deixar-li clar que reeditar el títol no serà cap passeig militar. L'exhibició ofensiva de l'equip gallec va ser magistral, liderada per l'exblaugrana Nolito i Iago Aspas, autor de dos gols. Ni tan sols que Messi i Neymar posessin a prova Sergio Álvarez amb dos xuts creuats abans que es complís el primer quart d'hora va espantar el conjunt gallec, que en molts moments va arribar a perdre-li el respecte al Barcelona. La derrota, la primera fora de casa des la famosa d'Anoeta del curs passat (3-2), fa caure el Barça del lideratge que passa ara a mans del Reial Madrid.

Es va avançar el Celta amb un espectacular gol de Nolito a l'equador del primer temps. L'andalús no va tenir pietat del que va poder ser el seu equip aquest estiu. Amb un subtil toc va col·locar la pilota a l'escaire de Ter Stegen, que va arribar a tocar la pilota però no prou per desviar-la. El gol va deixar anar encara més els gallecs, que en quatre minuts de bogeria van augmentar el seu avantatge amb una definició brillant de Iago Aspas en l'un contra un davant el porter alemany, després que Nolito ofegués Piqué en la pressió. El Barcelona estava desbordat, no trobava la fórmula de frenar un Celta que abans del descans va poder aconseguir el tercer, amb un xut del seu capità, Augusto Fernández, però també va veure perillar la seva renda amb una rematada de Neymar que va desviar amb el cos una defensor.

L'inici del segon temps va ser un continu intercanvi de cops entre els dos equips. El Barça va tenir més la pilota però el Celta, a qui un superb Sergio Álvarez va sostenir en cada atac blaugrana, el va matar al contraatac. Iago Aspas va perdonar als cinc minuts de la represa; dos minuts després va ser Messi qui va avisar amb una rematada que es va estavellar al pal. Encara va tenir dues ocasions més l'equip de Luis Enrique abans que Aspas esmenés el seu error anterior, però el cop de cap de Piqué va marxar alt i el xut de Messi el va desviar el porter gallec. I tot seguit, després d'un ràpid contraatac, el davanter gallec va arrodonir la seva gran actuació amb el seu segon gol. El Barça veia com perdonava i el Celta, a la primera, feia el tercer i sentenciava el partit gairebé de manera definitiva.

No es va rendir el Barça tot i el 3-0 i Munir, que acabava d'entrar en el terreny de joc per Sergi Roberto, i Neymar van tornar a fregar el gol. Tots dos es van trobar amb la resposta de Sergio Álvarez. El porter gallec -que ja va treure de polleguera el Barça l'any passat al Camp Nou- va evitar que els de Luis Enrique es possessin al partit en cap moment.

El Barça va arribar a creure en la remuntada amb el gol de Neymar a falta de poc més de deu minuts per al final. Res. Va ser un miratge, fruit més de la il·lusió que de la realitat. El suec John Guidetti, que feia tot just cinc minuts que era al terreny de joc, ho va evitar amb el quart de l'equip.

El Barça no perdia un partit per un resultat tan ample a la Lliga des que el Madrid els va golejar el curs 07-08 pel mateix marcador. A més a més, amb el d'ahir, els blaugrana ja han encaixat quatre gols en tres partits aquesta temporada (Sevilla i Athletic a les dues Supercopes).