L'argentí Leo Messi, el portuguès Cristiano Ronaldo i l'el manxec Andrés Iniesta encapçalen la llista de candidats a la Pilota d'Or 2015 de la FIFA i la publicació francesa 'France Football', anunciada aquest matí. Iniesta és l'únic espanyol d'entre els 23 jugadors seleccionats per experts de la Comissió de Futbol i un grup d'especialistes de la revista francesa, i comparteix possibilitats al FC Barcelona amb Messi, Javier Mascherano, Neymar, Ivan Rakitic i Luis Suárez.El Barça (6) guanya en nombre de futbolistes al Reial Madrid (5), que, a més de Cristiano Ronaldo, també compta entre els nominats amb el gal·lès Gareth Bale, el francès Karim Benzema, l'alemany Toni Kroos i el colombià James Rodríguez.En aquesta edició, el Bayern de Munic compta amb Manuel Neuer, Thomas Müller, Arturo Vidal, Arjen Robben i Robert Lewandowski.

En el període contemplat, del 22 de novembre de 2014 a l'20 de novembre, el xilè Vidal entra també com a candidat per la Juventus, el seu exequip, mentre que el belga Kevin de Bruyne ho fa pel VfL Wolfsburg i el Manchester City, conjunt aquest últim en què estan representats l'argentí Sergio Agüero i l'ivorià Yaya Touré. L'Arsenal s'inclou en el llistat a través del xilè Alexis Sánchez, el París Saint-Germain (PSG) a través del suec Zlatan Ibrahimovic, el Juventus gràcies al francès Paul Pogba i el Chelsea pel belga Eden Hazard.

Entre els deu aspirants al premi de millor entrenador de futbol en 2015 apareixen els espanyols Pep Guardiola (Bayern Munic), Luis Enrique (FC Barcelona) i Unai Emery (Sevilla). L'extècnic del Reial Madrid Carlo Ancelotti i els del PSG (Laurent Blanc), del Chelsea (José Mourinho), de l'Atlètic de Madrid (Diego Simeone), de l'Arsenal (Arsène Wenger), del Juventus (Massimiliano Allegri) i de la selecció de Xile (Jorge Sampaoli) aspiraran igualment a fer-se amb el trofeu.

La decisió final està en mans dels capitans i entrenadors de les seleccions masculines i de representants dels mitjans internacionals elegits per "France Football", i es coneixerà l'11 de gener en una gala a Zuric (Suïssa). El termini de votació comença el proper 26 d'octubre i finalitza el 20 de novembre, i abans d'aquesta cerimònia revelarà el 30 de novembre els noms dels tres finalistes de cada categoria.

- Aspirants a millor jugador (per ordre alfabètic):

Sergio Agüero (Manchester City), Gareth Bale (Reial Madrid), Karim Benzema (Reial Madrid), Cristiano Ronaldo (Reial Madrid), Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg / Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Zlatan Ibrahimovic (París Saint -Germain), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Toni Kroos (Reial Madrid), Robert Lewandowski (Bayern de Munic), Javier Mascherano (FC Barcelona), Lionel Messi (FC Barcelona), Thomas Müller (Bayern de Munic), Manuel Neuer (Bayern Munic), Neymar (FC Barcelona), Paul Pogba (Juventus), Ivan Rakitic (FC Barcelona), Arjen Robben (Bayern de Munic), James Rodríguez (Reial Madrid), Alexis Sánchez (Arsenal), Luis Suárez (FC Barcelona), Yaya Touré (Manchester City), Arturo Vidal (Juventus / Bayern de Munic).

- Aspirants a millor entrenador:

Massimiliano Allegri (Juventus), Carlo Ancelotti (Reial Madrid), Laurent Blanc (París Saint-Germain), Unai Emery (Sevilla), Pep Guardiola (Bayern de Munic), Luis Enrique Martínez (FC Barcelona), José Mourinho (Chelsea), Jorge Sampaoli (Selecció de Xile), Diego Simeone (Atlètic de Madrid), Arsène Wenger (Arsenal).