El jugador uruguaià del Barça Luis Suárez va ser el primer futbolista de la plantilla a sortir en roda de premsa aquesta temporada. Entre d'altres, el davanter va parlar de Leo Messi, d'André Gomes i de la pilota d'or.

Suárez, company i un dels millors amics de Leo Messi dins del vestidor del primer equip blaugrana, va assegurar que l'argentí «recapacitarà i tindrà consciència de tornar» a la selecció argentina, de la qual va anunciar la seva retirada després de la passada edició de la Copa Amèrica. «No m'imagino una selecció argentina sense Messi, ni espero que sigui així. M'encantaria que segueixi. Amb el que estima Argentina, triant jugar amb ells quan podia jugar amb la selecció espanyola, aquest amor que té per la seva selecció és indiscutible». En aquest sentit, Suárez també ha estat preguntat per si creu que la condemna de 21 mesos de presó a l'argentí per un frau fiscal de 4,1 milions d'euros a Hisenda l'afectarà dins del terreny de joc. «En Leo està molt bé, està gaudint de les vacances i també té ganes de tornar. Tothom sap com va ser de difícil per a ell, però té una personalitat que sempre el fa tirar endavant. Només cal donar-li suport».

Amb la mirada posada en la nova temporada, el davanter uruguaià va assegurar que «estic molt feliç per haver aconseguit les coses que aconseguim pel que fa a grup i en àmbit individual; crec que són merescudes. Ara aquest any arribem amb l'obligació de lluitar i guanyar tots els títols que es puguin». També es va referir al perfil del davanter que el Barça està buscant al mercat per donar descans al trident que conforma al costat de Messi i Neymar. «L'entrenador és el que mana. Estem d'acord quan ens fa rotar i no hi ha cap problema. El jugador que arribi serà benvingut. Ningú té el lloc definit», va reconèixer.

Precisament, Suárez ha elogiat Luciano Vietto, un dels jugadors que sonen per completar la davantera, i el migcampista André Gomes, l'últim fitxatge de l'equip que entrena Luis Enrique. «És un dels jugadors que més desequilibrava la Lliga per la seva capacitat física i per la seva habilitat de xutar amb les dues cames. És un fitxatge que aportarà molt a l'equip. Estic molt content de tenir un jugador així», ha destacar sobre Gomes.

Suárez va tenir paraules també sobre la carrera de la Pilota d'Or. En aquest sentit, considera que ell no està entre els favorits per guanyar-la, com tampoc ho hauria d'estar Cristiano Ronaldo. «(Ronaldo) ha guanyat la Lliga de Campions i l'Eurocopa però per a mi no hi ha cap discussió de qui és el millor jugador del món. Messi marca la diferència en qualsevol partit. No ha guanyat amb l'Argentina, però amb el Barça ho va guanyar tot excepte la Lliga de Campions; són números que l'avalen», va declarar.

Finalment, el davanter va repassar l'actualitat de la selecció uruguaiana, que en la passada edició de la Copa Amèrica va caure eliminada en la fase de grups. «Sabem que a la Copa Amèrica no vam fer un gran paper, que no vam estar a l'altura, però estem bé en la classificació pel Mundial».