Va ser la campanada, no només de la jornada, sinó d'aquest primer tram de la lliga. El Palamós no té por de les alçades i després de derrotar l'invicte La Jonquera la setmana passada, ahir ho va fer amb el líder, Peralada (1-0).

Si en l'anterior jornada va posar fi a una ratxa de 9 partits d'imbatibilitat dels jonquerencs, ahir els de Mármol van acabar amb la triomfant marxa d'un Peralada que es presentava a Palamós amb un balanç de 9 victòries i 1 empat. És cert que les millors ocasions van ser visitants, però el valor i mèrit del triomf dels de Mármol és innegable. L'incansable treball defensiu del degà va permetre mantenir una setmana més la porteria a zero i això que ahir visitava l'estadi l'equip més golejador de la lliga.

Una de les raons que expliquen la gesta d'ahir és la de convertir l'estadi palamosí en un fortí, amb un botí fins ara de 4 victòries i 2 empats. A la primera meitat, les millors ocasions, com en gairebé els 93 minuts del derbi, van ser visitants. Als 16 minuts, una cessió de la defensa palamosina a Manzano va acabar amb un xut a l'interior de l'àrea petita dels visitants, que la tanca defensiva del Palamós va poder rebutjar. El domini i la possessió de l'esfèrica era de líder i novament, un xut de Coro va estar a punt de convertir-se en el primer gol del partit. Mentrestant, els palamosins, amb un marcatge a l'home i moltes ajudes per frenar els homes perillosos dels xampanyers, pràcticament no arribaven als dominis de Gianni.

A la represa, el panorama no va canviar excessivament i els d'Arnau Sala van continuar el setge cap a la porteria d'un Manzano que va aturar-ho tot. Al quart d'hora de la segona meitat i després del servei d'un córner, l'esfèrica va arribar a Jaume Duran. El banyolí, després d'una bona acció individual va cedir l'esfèrica a Serramitja, que, des de l'interior de l'àrea, va etzibar un xut que va fer inútil l'estirada de Gianni.

El gol va desfermar la bogeria en una grada més nombrosa del que és habitual. El mínim avantatge, però, no va evitar que els jugadors, tècnics i públic local fossin conscients que caldria treballar de valent per mantenir l'1 a 0. Tot i el gol de Serramitja, el líder ho va provar en diverses ocasions mitjançant xuts de Serrano, Draman o Javi Sánchez, però al final sempre va ser el mateix: el porter Manzano va ser capaç de mantenir per quarta jornada consecutiva la seva porteria a zero.

Tot i la desfeta dels d'Arnau Sala, continuen una jornada més com a líders mentre que els de Mármol es consoliden en la quarta plaça dins un podi de marcat accent gironí.