La Pilota d'Or d'aquest 2016 encara la recta final. Ho va fer ahir, amb l'anunci dels 30 finalistes per part de la revista France Football, els noms dels quals es van anar fent públics al llarg del dia. D'entre la trentena d'aspirants, hi ha quatre jugadors del FC Barcelona, cosa que rebaixa el nombre de l'anterior edició, quan monopolitzava la decisió final amb un total de 8 futbolistes. Leo Messi, Luis Suárez, Neymar i Andrés Iniesta formen el pòquer de candidats en clau blaugrana.

Messi és el vigent guanyador d'aquest trofeu i n'acumula cinc; Neymar, de la seva banda, va aconseguir colar-se un curs enrere entre els tres finalistes, mentre que Luis Suárez i Iniesta ja han format part dels finalistes o fins i tot han ocupat el podi en d'altres ocasions. El migcampista manxec, sense anar gaire lluny, va optar a emportar-se el guardó després que la selecció espanyola s'apuntés el Mundial de Sud-àfrica, l'any 2010.

En canvi, no hi són jugadors com Gerard Piqué i Sergio Busquets, que han quedat fora de la llista de finalistes, com també els ha passat a Javier Mascherano i Ivan Rakitic. Tots ells, l'any passat, formaven part de la llista d'escollits. Una classificació que, llavors, comptava amb només 23 futbolistes; la majoria dels quals eren blaugranes, sobretot després que el Barça dominés el futbol continental amb la consecució de la Lliga de Campions, la Copa del Rei i també la Lliga espanyola.

Actualment, en aquesta edició del 2016, el club amb més aspirants és el Reial Madrid, el vigent campió europeu. L'equip blanc ha colat entre els 30 finalistes Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Toni Kross, Luka Modric, Pepe i Sergio Ramos. L'Atlètic de Madrid, finalista a l'última Champions, també està representat amb Diego Godín, Antoine Griezmann i Koke.

Destaca la presència de dos futbolistes del Leicester, la gran revelació de l'última temporada i vigent guanyador de la Premier League anglesa. Es tracta de Riyad Mahrez i el golejador Jamie Vardy; tots dos apareixen en una llista de finalistes que també compta, entre d'altres, amb Gianluigi Buffon (Juventus), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United), Robert Lewandowski (Bayern), Gonzalo Higuaín (Juventus) o Kevin de Bruyne (Manchester City).