El Barça va qualificar de «reprovable i abusiu» el comentari realitzat pel Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per argumentar la seva resolució respecte al partit València-Barcelona de dissabte passat. Competició va acordar ahir multar amb 1.500 euros i advertir de clausura l'estadi de Mestalla després dels incidents esdevinguts en el partit València-Barcelona, així com retreu l'actitud d'alguns jugadors del Barcelona.

En aquest últim punt, el Comitè es va referir al «reprotxable comportament que mostren alguns jugadors del F.C. Barcelona en dirigir-se amb certs gestos i expressions cap al públic durant la celebració del gol que acabaven d'anotar», i va qualificar aquest de «poc exemplar» la qual cosa «els desqualifica i ridiculitza per si sols».

La sanció de 1.500 euros és la mateixa que, en un primer moment, va rebre el Girona per un cas similar, el llançament d'una ampolla contra un dels assistents en el partit de l'ascens frustrat contra el Lugo, però posteriorment un recurs del Comitè Antiviolència va provocar que el TAD ordenés el tancament d'un part de les graderies de Montilivi.

El Tribunal Administratiu de l'Esport va castigar el Girona amb el tancament parcial d'un sector de la graderia del Gol Sud, a banda d'obligar el club a exhibir una pancarta que ocupava tot el sector afectat amb els missatges: «Afició més respecte. Viu el futbol» i «Respectar els àrbitres és respectar l'esport». La sanció es va complir en la visita de l'Osca, el curs passat, i uns 600 abonats d'aquell sector es van quedar sense poder entrar a l'estadi.

Mitjançant un comunicat, el club blaugrana va considerar ahir que amb aquest tipus de conclusions «el Comitè converteix en culpables les víctimes d'un comportament totalment condemnable i expressat en múltiples formes abans, durant i després del partit: expressions ofensives, desqualificacions a l'àrbitre per part de persones i mitjans pertanyents al València CF, llançament d'objectes...».

El Barça estima que el Comitè obvia «un clima hostil i en alguns casos violent que desemboca en una agressió cap als jugadors del Barcelona, que només poden reaccionar expressant la seva indignació pels fets que han de suportar». Després de la interpretació realitzada en aquest cas, el Barcelona entenia que «després d'aquesta resolució el Comitè s'ocuparà d'analitzar i jutjar la correcció de la forma amb la qual els equips celebren tots i cadascun dels seus gols».

El club blaugrana va recordar que Competició «s'hauria d'haver limitat a analitzar els fets i aplicar les normes vigents, obviant qualsevol mena de valoració que, a més d'injusta, és incompatible amb els principis que han de regir l'actuació d'aquest òrgan».

«El Barcelona exigeix a tots els estaments implicats la responsabilitat i la imparcialitat necessàries per garantir el fair play i el bon ambient que ha de presidir la que vol ser la millor Lliga del món», finalitzava el comunicat del club barcelonista.