S'han acabat les vacances d'estiu per als jugadors de Palamós i Figueres, que tornen a suar la cansalada a les ordres de Vicenç Fernández i Narcís Pèlach, Chicho, respectivament. Seran els dos únics representants gironins a Tercera Divisió aquesta temporada, i han viscut un estiu de canvis a la plantilla amb la il·lusió d'aconseguir grans reptes aquest any.

Un total de nou cares noves, tretze si tenim en compte la promoció dels quatre juvenils i un cos tècnic renovat de dalt a baix, exceptuant l'incombustible Joan Bayona, que continuarà fent d'entrenador de porters, és la plantilla del Palamós que va començar ahir al vespre els entrenaments a les ordres de Vicenç Fernández. Els del Baix Empordà presenten un total de nou noves incorporacions: Marc Vilà (La Jonquera), Nahuel (Girona B), Litus (Farners), Quintanas (Olot), Fran Ochoa (Terrassa), Samper (Granollers juvenil), Jhoseppy Magalhaes (Málaga juvenil), Botxi (La Jonquera) i Banús (Olot). De la temporada passada continuen David Cano, Subirana, Duran, Barrera, Cornellà, Sergio Garcia, Gerard Herrera, Biel Gasca, Bonaventura i Marc Medina.

El tècnic de Vidreres Vicenç Fernández va programar quatre sessions preparatòries des d'ahir dilluns i fins divendres, amb una pausa per descansar dimecres. El nou tècnic del Palamós vol que el seu equip sigui protagonista en el terreny de joc, ara, però, la primera prioritat és implantar un treball progressiu que permeti als seus jugadors anar agafant poc a poc el ritme i el to físic per arribar en bones condicions a l'inici de la lliga.

De moment, el degà té concretats dos partits de pretemporada, un d'amistós contra el Sabadell, el 26 de juliol, i un altre d'oficial de Copa Catalunya amb l'Olot, el 30.

El Figueres, renovat i il·lusionat

Després de completar una temporada, la primera de Chicho a la banqueta, amb bona nota, amb l'equip instal·lat a mitja taula i en cap moment patint pels descensos de categoria, enguany la Unió vol fer un pas endavant amb un projecte il·lusionant i dissenyat pel mateix tècnic gironí.

Renovació àmplia del vestidor figuerenc, amb la marxa d'homes com Pedro, Javi Revert, Masó o Venzal, el Figueres ha fet fins a nou fitxatges amb trajectòria i importància amb els seus anteriors equips a Tercera Divisió i, fins i tot, en categories superiors, com és el cas de Canal, que arriba a Vilatenim juntament amb Ot Bofill i Aroca, tots tres del Manlleu. Vells coneguts com Feixas o Joan Pons (La Jonquera), també tornen a l'estadi unionista, i futbolistes com Payán (Montanyesa), Pimentel (Girona) o Gil Muntadas (Pobla de Mafumet), completen la nòmina d'arribades, totes elles amb un perfil ofensiu i amb gust per la pilota. L'últim a arribar va ser Víctor Díaz, procedent del Levanger noruec.

Es tracta d'un projecte renovat i ambiciós. No s'ha guardat cap carta a la màniga el tècnic gironí del Figueres, que aspira a grans fites, encara que amb màxima cautela, aquesta temporada. «Esportivament i futbolísticament podem optar a llocs de play-off o fins i tot ascendir, encara que aquesta paraula fa molt de respecte», assegurava el tècnic.

Les primeres setmanes de treball seran intenses, sobretot en l'aspecte físic però també quant a la coneixença dels futbolistes. En vuit dies la Unió debutarà en partit de pretemporada, quan jugarà un amistós al camp de l'Estartit contra el Llagostera, equip de Segona Divisió B. Tres dies després, el 29 d'abril, rebran la visita del Sabadell, a Vilatenim, en partit corresponent a Copa Catalunya.