No havien passat ni 24 hores de la dolorosa desfeta al Camp Nou contra el Reial Madrid de l'anada de la Supercopa d'Espanya, que el Barça feia oficial, mitjançant un comunicat de premsa i a través de les xarxes socials, el fitxatge del migcampista brasiler José Paulo Bezerra, més conegut com a Paulinho. Per tancar aquesta operació, el club blaugrana abonarà una quantitat de 40 milions d'euros al Guangzhou xinès. El futbolista signarà un contracte per a les quatre properes temporades, fins al 30 de juny del 2021.

Està previst que Paulinho, de 29 anys, passi el pertinent reconeixement mèdic el proper dijous, 17 d'agost. Serà un dia després de la tornada de la Supercopa d'Espanya que el seu nou equip, el Barça, jugarà al Santiago Bernabéu. Aquell mateix dijous, el brasiler serà presentat com a nou futbolista blaugrana. Signarà contracte a tres quarts d'una del migdia. Una estona més tard, i després de la protocol·lària presentació, saltarà a la gespa del Camp Nou per fer la tradicional sessió fotogràfica amb la seva nova samarreta.

El migcampista, internacional amb el Brasil, és la tercera incorporació que tanca el Barcelona en aquest mercat d'estiu. Primer, es va tancar el retorn de Gerard Deulofeu. El següent va ser el portuguès Nélson Semedo, que ha arribat per reforçar el lateral dret. I el tercer en discòrdia, el mateix Paulinho, que tindrà una clàusula de rescissió que ascendirà fins als 120 milions d'euros. Aquesta mateixa setmana s'afegirà a la disciplina d'Ernesto Valverde i si no hi ha cap contratemps, podria entrar a la convocatòria per debutar, ja a la Lliga, contra el Betis.