Des que la temporada 2003-2004 el Girona, Palamós i Figueres van jugar tots tres al mateix grup de Segona Divisió B no s'ha pogut tornar a veure el mateix nombre d'equips de la província competint a la categoria de bronze. Llagostera, Olot i Peralada-Girona B comencen aquesta cap de setmana la lliga amb ganes de ser protagonistes en una competició molt exigent.

El Llagostera ha revolucionat a fons la plantilla per intentar tornar a conjuntar un equip competitiu i millorar els registres de la temporada passada. El canvi a l'entitat blaugrana comença a la banqueta, amb Òscar Álvarez substituint Oriol Alsina com a entrenador. Futbolistes com Javi Chica, Pitu o Pablo Sánchez seguiran aportant l'experiència i completaran a nous jugadors com Moha, Marc Carbó o Leo Ramírez, que arriben al Gironès amb ganes de reivindicar-se i d'ajudar l'equip en una temporada que s'iniciarà a casa contra l'Alcoià. Álvarez assegura que «els que segueixen de l'any passat han fet un pas endavant i els nous, arriben amb molta fam».

Torna després d'un any a Tercera l'Olot. També amb canvi a la banqueta, amb l'arribada de Martín Posse, els de la Garrotxa han apostat per donar continuïtat al bloc guanyador de l'exercici passat, amb homes com Ginard, Jose, Hèctor Simon o Marc Mas per competir a Segona B. «S'ha fet un vestidor molt bo, continuen jugadors referència per a l'equip i hem acabat la pretemporada amb bones sensacions, sobretot en l'últim partit contra el Girona», recalca l'entrenador, Martín Posse. Els olotins debuten demà al complicat camp de l'Hèrcules amb la presència del porter Moha, que ahi va ser fitxat, després d'un període de proves, procedent del Marbella. Posse també anuncia que hi haurà més incorporacions.

L'últim a apuntar-se va ser el Peralada-Girona B. Amb el suport del Girona, els peraladencs van aconseguir l'ascens i han format un equip amb fitxatges forasters però amb potencial, com Kevin Soni, Andzouana o els uruguaians Maxi Villa i Romero, que s'han passat una bona part de l'estiu treballant amb el primer equip. «Hem fet una pretemporada típica d'un filial però estem molt il·lusionats per aquest nou repte pel club i per tot el poble», assegura l'entrenador, Arnau Sala, que confirma també que el juvenil Pol Blay es quedarà tota la temporada amb l'equip.

Les plantilles

Llagostera: Rodri, Javi Chica, Raúl Fuster, Pitu, Colorado, Manu Gavilán, Pablo Sánchez, Chele i Marc Carbó (Peralada), Pep Mateu (Júpiter), Ayala (Palamós), Juan Flere i Eloi Pena (Damm), Moha (Figueres), Maynau (Llagostera B), Leo Ramírez (Las Palmas), Gabarré (Ebre), Òscar López (Osca), Esteban Muñoz (At. Balears) i Guichón (Seinajöki).

Olot: Ginard, Blázquez, Jose, Bigas, Hèctor Simon, Roger Vidal, Micaló, Kike Sánchez, Dembo, Alfredo, Uri Santos, Marc Mas, Masó (Llagostera), Pedro (Figueres), Barnils (Prat), Guzmán (Badalona), Carles Mas (Girona), Toril (Mallorca), Nacho Pérez (Arenas) i Moha (Marbella).

Peralada-Girona B: Gianni, Richi Paz, Carbonell, Vallho, Estellés, Álamo, Jorge Marta, Alonso, Boniquet, Javi Sánchez, Cesc Clotet, Coro, Draman, Maxi Villa i Romero (Nacional), Iu Ranera (Leganés B), Soni (Girondins Bordeus), Èric Montes (Barcelona), Bambo Diaby (Sampdoria), Andzouana (Mònaco B) i Pol Blay (juvenil).