Aleix Garcia i Rodrigo Conde es penjen la medalla de plata en la modalitat de doble escull en l'Europeu

Aleix García i Rodrigo Conde celebrant la medalla de plata

Aleix García i Rodrigo Conde celebrant la medalla de plata / CN Banyoles

Europa Press

La parella formada pel banyolí Aleix Garcia i, el seu company Rodrigo Conde s’han penjat la medalla de plata en la final de doble escull pesa en el Campionat Europeu de rem, que està disputant a Szeged (Hongria), després de protagonitzar un gran esprint en els últims metres per superar a l’equip alemany.

Amb la parella rumanesa integrada per Andrei-Sebastian Cornea i Marian Enache clarament destacat. el duo català-gallec, ja classificada per París 2024, es va situar en segona posició en l’arrancada de la prova, encara que a 700 metres de la línia de meta es va veure superada pels germans Jonas Gelsen i Marc Weber.

Tot i això, quan faltaven menys de 100 metres per acabar van aconseguir tornar a avançar als competidors alemanys i, gairebé sobre la línia van superar-los per obtenir la medalla de plata amb un temps de 6:51.07. D’aquesta manera Romania es va penjar l’or (6:44.55) i Alemanya, el bronze (6:44.55).

«Sense mirar massa els altres països, hem fet la carrera que hem pogut i en els últims 50 metres hem empès molt fort per intentar avançar a Alemanya. Estem satisfets perquè hem fet la nostra millor carrera, però per Lucerna i els Jocs Olímpics només volem guanyar. Entrenarem molt més dur», va assenyalar Aleix García després de la prova.

García i Conde, subcampions del món en 2022 i també plata en l’europeu de 2022, van aconseguir el seu bitllet als Jocs Olímpics de París 2024 el setembre de l’any passat, a l’obtenir el passar a la final A de doble escull del Mundial de rem de Belgrad