La Schubertíada de Vilabertran ha decidit sumar-se a la commemoració del centenari de la Costa Brava i per això li dedica el concert d'avui, que anirà a càrrec del Trio Parnassus.

Segons els seus organitzadors, la perfecció, l'atenció dels detalls, la sensibilitat dels estats d'ànim i l'afany per descobrir noves possibilitats són les característiques comunes que comparteixen Yamei Yu (violí), Michael Grob (violoncel) i Gia Chou (piano), o el que és el mateix, el Trio Parnassus, que va ser fundat el 1982.

Fins ara, els components d'aquest trio han interpretat i gravat tots els trios per a piano d'un total de 15 compositors diferents, entre els quals hi ha Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms i Robert Schumann. Aquests treballs han situat el Trio Parnassus en un lloc d'elit de trios per a piano en l'escena mundial.

A la Schubertíada de Vilabertran, aquests tres artistes interpretaran obres de F.J. Haydn, E. W. Korngold, F. Mendelssohn i J. Strauss.

El Patronat de Turisme participa en el concert d'avui situant un espai informatiu a la plaça del Fort del Monestir de Santa Maria, des del qual s'oferirà material informatiu i promocional del centenari i de l'oferta turística de la Costa Brava per al públic assistent.