Platja d'Aro celebra aquest estiu la primera edició del festival Desemboca, una proposta d'activitats musicals, cinematogràfiques i dedicades al col·leccionisme de caràcter gratuït i a l'aire lliure pensades especialment pel públic més jove.

Després de la primera Fira del Col·leccionisme, celebrada el 6 de juliol i dedicada al món del còmic, els vinils o el cinema, les properes activtats són dues sessions de cinema a la fresca als jardins del centre cívic Vicenç Bou.

Les projeccions, aptes per al públic familiar però també per a amants del cinema d'autor, comencen a les 10 de la nit. Aquesta nit es projecta Moonrise Kingdom, de Wes Anderson, que va estar nominada al millor guió original als premis Oscar i Globus d'Or; i la segona sessió serà el 3 d'agost, amb Frankenweenie, el darrer film d'animació dirigit per Tim Burton i aspirant a guardons com l'Oscar d'animació, els Globus d'Or o els BAFTA.

Coincidint amb la Festa Major de Platja d'Aro, del 16 al 18 d'agost, el festival ha programat les actuacions de Guadalupe Plata, Los Mambo Jambo, Salvaje Montoya, Suzy & los Quattro, Fuckin' Bollocks, Please Wait, Casparvon i Straight On.

Com a cloenda del festival, a les darreries de l'estiu, el dissabte 21 de setembre el Desemboca celebra el primer FestiSurf Costa Brava, una jornada dedicada al surf-rock a la Platja Gran de Platja d'Aro. Hi actuaran 13th Magic Skull -guanyadors del Proyecto Demo de Radio 3-, els catalans Los Tiki Phantoms, els mexicans Lost Acapulco, i la banda madrilenya Los Coronas, actualment considerada com un referent mundial i que aquest estiu actuen en la majoria de festivals del mateix estil arreu d'Europa.