El Mas Sorrer de Gualta celebrarà aquest cap de setmana la desena i última edició del Festival Internacional de Curtmetratges. Després de deu anys, els seus impulors, Andrew Tarbet i Gerard Argemí, han decidit posar punt i final a una aventura «sorprenent i meravellosa» amb la projecció dels 31 curmetratges que formen la programació d'enguany.

«A principis de 2005 no ens podíem ni imaginar que aquell any muntaríem un festival de cinema i òbviament tampoc que una dècada més tard encara l'estaríem fent», admeten els seus responsables. Durant aquesta dècada, el festival ha projectat més de 300 obres i ha tingut jurats prestigiosos, com per exemple Sergi López, Mario Gas o Roger Comas, entre d'altres. En aquesta darrera edició, els encarregats de valorar el treball seran l'actor Adrià Collado i la productora Sandra Hermida.

Els organitzadors es mostren molt agraïts al públic que els ha donat suport durant aquests deu anys. «Sempre heu dit "sí" a una programació complexa, i ens heu permès empènyer els límits més enllà de la diversió», asseguren Tarbet i Argemí en una carta oberta. També aplaudeixen les tasques de directors, productors i distribuïdors que, malgrat les dificultats, segueixen fent cinema.