El so de l'acordió vora el mar

Venegas alterna a Cap Roig grans èxits amb cançons del nou disc

05.08.2015 | 15:15
Julieta Venegas, durant l´actució de dilluns a Cap Roig.

A punt de publicar el seu nou àlbum, «Algo sucede», que veurà la llum el 14 d'agost, Julieta Venegas va ser dilluns al festival Jardins de Cap Roig per fer un repàs a la seva trajectòria. La cantant mexicana va presentar algunes de les cançons noves, però sobretot va oferir al públic els seus grans èxits, com «Limón y sal» o «Me voy», entre d'altres.

«Jo no seré d'aquelles artistes que us volen atabalar amb tot de cançons noves. En faré algunes, però la resta seran les que ja coneixeu». Amb aquesta declaració d'intencions, vestida de blanc immaculat i acordió en mà, es va presentar dilluns Julieta Venegas al Festival de Cap Roig. I va complir amb la seva paraula. A punt de publicar el seu nou àlbum, Algo sucede, que veurà la llum el 14 d'agost, Venegas va fer un repàs a la seva carrera tot alternant el seus grans èxits, com Limón y sal i Me voy, amb alguns temes del nou disc.
La cantant mexicana va arrencar amb Bien o mal, tot assegurant ser «molt feliç» de tornar a Catalunya. Venegas va demostrar que no només té una veu bonica, sinó que també es va animar a tocar el teclat i la guitarra davant d'un públic que, tímid, es va quedar assegut durant la major part del concert. Entre rialles, l'artista va confessar que l'amor és un tema que l'«interessa molt», i ho va demostrar entonant Amores platónicos, Canciones de amor -que, segons va dir, és una crítica a les cançons d'amor que no representen els veritables sentiments de les persones- i Algo está cambiando, entre d'altres.
Pel que fa als temes del nou disc, va presentar el primer senzill, Ese camino, que, segons va explicar, és «un homenatge a la infància, ja que és gràcies a aquesta frescor i innocència que ens continuem sorprenent de les coses un cop ja som grans». També va tocar Porvenir, que parla «de com les coses importants a la vida arriben sense que gairebé te n'adonis», i Buenas Noches, desolación, amb la qual vol fer fora tots els mals auguris.
Amb Algun día es va animar a ballar a l'escenari, però no va aconseguir que el públic la imités fins al final del concert. Va ser només quan es va acomiadar amb un «fins aviat, estimats catalans» que el públic es va aixecar per ballar la darrera cançó, El presente, i va reclamar el retorn de la cantant a l'escenari. Venegas va oferir dos bisos, un dels quals va ser una versió de Sin documentos, d'Andrés Calamaro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema