El Magma es converteix en un espai de sensacions

El centre lúdic termal reforma les seves instal·lacions i serveis

07.08.2015 | 17:08
El Magma es converteix en un espai de sensacions

La renovació, amb una inversió d'un milió d'euros, ha consistit en la construcció d'espais elevats i de gravitació i d'un sofisticat sistema de projeccions i il·luminació subaquàtica. El centre, que va estar en obres durant els mesos de juny i juliol, va obrir ahir les seves portes al públic.

El centre Lúdic i Termal Magma de Santa Coloma de Farners presenta una cara més moderna i viva, gràcies a la reforma i ampliació de les seves instal·lacions i serveis. L'objectiu d'aquesta renovació és posicionar el complex com un dels espais termals pioners. Un repte aconseguit, ja que el centre compta ara amb uns elements únics a Europa com els tres gravitàriums -unes saunes de vidre amb capacitat per a 6 persones- i tres grans jacuzzis, un d'interior i dos d'exteriors, amb capacitat per a 18 persones. Tots aquests elements estan situats en un espai elevat on experimentar sensacions completament noves.

La terra volcànica, la pedra, els tons grisos i negres recobreixen els espais interiors del centre, per donar més sentit al nom de Magma. L'interior s'integra amb el paisatge muntanyós de l'exterior, creant una atmosfera harmònica i relaxant.

El disseny ha anat a càrrec de l'arquitecte olotí Miquel Subiràs, responsable de la reforma. «La voluntat d'aquest projecte era la de transportar el públic a l'exterior, voluntat que hem satisfet amb el vidre i l'acer inoxidable», va explicar Subiràs el passat dimecres en l'acte de presentació del complex.

I quan el sol es pon, el Magma torna a canviar de cara per adequar-se a les sensacions de la nit. Les aigües s'il·luminen i les parets de l'espai termolúdic es transformen en unes pantalles, que baixen com l'aigua d'una cascada, i que transporten l'espectador a un paisatge idíl·lic, on la calma, la pau i la bellesa dels paisatges d'Islàndia que es projecten t'envolten de gel i natura amb una melodia que convida a la relaxació. Per aconseguir-ho, un equip de la productora olotina Nor-b Projectes Audiovisuals es va desplaçar aquesta primavera a Islàndia per copsar les imatges. «Durant el dia, el Magma és un paisatge viscut i a la nit és un paisatge somiat», va explicar Subiràs.

El centre va obrir ahir de nou les seves portes, després de dos mesos de reforma. Aquesta és la primera de les tres fases del projecte de renovació que està previst que es completin en els dos propers anys. El pressupost total de l'obra és de tres milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema