El claustre del Mas del Vent, a tocar de la platja de la Fosca, va acollir ahir la segona Nit Solidària Costa Brava, un esdeveniment pensat per recollir fons per a l'estudi i recerca del VIH. Entre els assistents hi havia l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, el president del CJ Badalona, Jordi Villacampa, i el periodista Josep Puigbó.

La majestuositat del claustre va ser l'escenari perfecte perquè la vetllada s'embolcallés de glamour, espectacles i, sobretot, solidaritat envers una malaltia de la qual cada vegada s'és més a prop de descobrir una vacuna per a la cura dels infectats, com es va encarregar d'afirmar una eminència en la matèria com és el doctor Bonaventura Clotet, que era l'impulsor de la gala.

La segona Nit Solidària Costa Brava va ser organitzada per la Fundació Lluita contra la Sida, Focus Engelhorn, la Fundació Lluís Coromina i Bonart Cultural. El mestre de cerimònies i encarregat de conduir el sopar-espectacle va ser el mag Lari, i a banda de quedar amb la boca pels seus trucs, les 150 persones -que havien fet un donatiu de 300 euros per comensal- també van gaudir durant l'aperitiu de les actuacions de la companyia Cobosmika i Zip Zap Circus. Tot plegat va estar amanit amb unes delicatessen i sopar elaborat pel xef amb estrella Michelin Nandu Jubany.

Tan de bo la sida, el càncer i tantes altres malalties que amenacen les vides de tantes persones desapareguessin del mapa amb la rapidesa i facilitat dels trucs de màgia del mag Lari, però mentre això no sigui possible, caldrà seguir confiant en el bon treball de recerca i d'investigació de doctors de la talla de Bonaventura Clotet.

Clotet va assenyalar que, a curt termini, la sida no es curarà perquè cal molta recerca i encara queda molt recorregut per endavant. «Hem de treballar per fer front a la resistència dels tractaments», va assenyalar, tot animant a tothom a contribuir a la recerca perquè «com més diners tinguem, més avançarem en l'intent de guarir aquesta malaltia».

Clotet va recordar que la primera i principal recomanació ha de ser la prevenció, i també considera vital el tractament perquè tothom que està infectat es diagnostiqui. «Per sort, avui dia, l'expectativa i qualitat de vida del malalt de sida ha canviat, però només en el nostre món, entre cometes, civilitzat, perquè si anem a l'Àfrica menys de la meitat de persones que han de fer el tractament no el fan», va advertir.