Croquetes, pizzes, hot-dogs, entrepans de pa de tapioca, hamburgueses, crêpes... són alguns dels variats productes de qualitat que es poden degustar a la dotzena de "food trucks" (vehicles d'aliments) al mercat gastronòmada Van Van Market que es clou demà diumenge a l'esplanada del Mas d'en Pinc, a Begur. A més, el mercat, que es va inaugurar ahir divendres, es complementa amb actuacions musicals, visites guiades a la masia i tallers infantils. El mercat gastronòmic amb caravanes, que obre a les 17,30 hores, és un projecte pioner del moviment "Street Food" a Catalunya que va començar a Barcelona fa dos anys.

La gastronomia, amb propostes singulars per a tots els gustos, és el protagonista principal del Van Van Market, però el seu tret distintiu són els vehicles, autèntiques cuines sobre rodes des d'on s'elabora i se serveix el menjar. A més, els "food trucks" es converteixen en una exposició ambulant de vehicles antics, cadascun d'ells amb la seva personalitat pròpia. Entre les caravanes hi ha Pebre Negre, Reina Croqueta, Cremeria Toscana, La Creperie de Mariöne, Canalla Urban Food, la Carletta, Dr Frank and the Butis i Indigenas Street Food. També hi ha el vehicle de l'organització i un bar de la casa Estrella Damm, que patrocina el mercat.

Avui, dins les actuacions musicals, actuaran Sara Pi (20 hores) i Leila (22 hores). Ambdues cantaran peces de soul i ritmes blues, si bé la primera incorpora amb ritmes brasilers. Ahir divendres van actuar el trio de rock and roll Legacaster i el grup Usemame and the Passwords, que va interpretar peces de soul dels anys 60 i 70.

A més, aprofitant la presència del Mas d'en Pinc, els organitzadors han programat una sèrie de visites guiades gratuïtes a la masia, que va ser on va viure els darrers mesos la bailaora Carmen Amaya. El mas, que ara és un espai ambiental, també destaca per la presència d'una torre de defensa davant les ràtzies dels pirates. D'altra banda, l'associació local XIKS ha programat un taller per als més petits. El taller consisteix en pintar i muntar un retallable de "food truck".