Bolle s'estrena a Peralada

Un dels grans noms de la dansa clàssica actual presenta per primera vegada el seu espectacle a l'Estat espanyol · Oferirà diferents estils acompanyat per ballarins de tot el món

28.07.2016 | 10:02
Roberto Bolle ha ballat amb les companyies més importants del món.

L'Auditori del Parc del Castell de Peralada serà l'escenari demà de l'estrena de l'espectacle Roberto Bolle and Friends a l'Estat. El ballarí italià, que debutarà a Catalunya, portarà al Festival de Peralada una gala que anirà des de la dansa més clàssica fins a la contemporània, en un «desafiament amistós» de tècniques, estils i escoles. Bolle estarà acompanyat per artistes de prestigi internacional com Anna Tsygankova, Christian Bauch, Elena Vostrotina, Matthew Golding, Timofej Andrijashenko, Osiel Gourna, Sarah Lane o Viktorina Kapitonova. En una roda de premsa a la seu de l'Istituto Italiano di Cultura, el ballarí va afirmar ahir que busca oferir opcions per a tots els gustos per aconseguir apropar la dansa al públic més variat.
Roberto Bolle, director artístic i ballarí, va explicar que aquesta gala va néixer fa 15 anys a Itàlia, amb el desig de «poder ballar fora dels teatres més institucionals», però l'èxit els catapultar a actuar a espais com el Coliseum romà, la Plaça San Marco de Venècia o el Duomo. Ara, l'espectacle arribarà al Festival de Peralada per primera vegada a l'Estat. Bolle va indicar que aquest espectacle dóna especial importància a dos elements. D'una banda, busca la «qualitat dels artistes», els «millors» en els seus respectius camps de dansa. D'altra banda, també busca oferir «una gran varietat d'ofertes» que incloguin «d'allò més clàssic fins al més contemporani».

Entre les coreografies de la gala, el ballarí va destacar algunes peces clàssiques com Don QuixoteLe Corsaire, Roland Petit o altres més modernes com After the rain, amb la coreografia de Christopher Wheeldon. A més a més, va remarcar especialment la presència de Prototype, una peça que fa d'obertura i que incorpora elements digitals en una gran pantalla de LED. També va deixar clar que aquesta varietat «no només es troba a l'estil de la peça» sinó que intenta que «reflecteixi els diferents estats d'ànim com a artista».

Prestigi internacional
Roberto Bolle és uns dels grans noms de la dansa clàssica actual. El ballarí va ser nomenat Ètoile de La Scala de Milà i ha ballat en les companyies més importants a escala mundial, com l'American Ballet Theatre, el Royal Ballet, American Ballet Theatre, Teatro de la Scala, Teatre Mariinski, l'"pera Nacional de París i el Bolshoi Ballet, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema