La platja del centre de Blanes va acollir ahir la jornada de sensibilització «Platja Segura», organitzada pel Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes. La campanya, adreçada sobretot a públic infantil, pretenia conscienciar sobre les mesures de seguretat que s'han de prendre a l'aigua. Segons l'organització, aproximadament uns 150 nens d'entre 3 i 12 anys van participar en la campanya durant tota la jornada, la majoria dels quals eren del Casal d'Estiu de l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa.

El cap de Protecció Civil, Josep Lluis Pouy, va fer diverses sessions d'uns 20 minuts de duració on els nens van aprendre a distingir què signifiquen els colors de les banderes que onegen a les platges, que indiquen no tan sols l'estat del mar sinó també si hi ha factors externs que poden impedir el bany, com la presència de meduses o vessaments. També es van explicar les funcions dels socorristes, així com on i com se'ls pot localitzar, i se'ls van donar consells.

Per buscar la complicitat dels nens i nenes, se'ls va donar al final de les sessions un simbòlic carnet de «Socorrista Infantil» després que demostressin els coneixements adquirits amb un breu examen oral que els va fer in situ el cap de Protecció Civil.