L'Ajuntament de Begur ha incorporat un nou desfibril·lador extern automàtic (DEA) a la platja de sa Tuna amb l'objectiu de millorar la cardioprotecció del municipi. L'aparell estarà a disposició de la Policia Local fora de temporada, i complementa els dos que ja va instal·lar a principi d'estiu a les dues instal·lacions esportives, el camp de futbol i al pavelló.

Begur compta, a més, amb tres desfibril·ladors de Dipsalut i dos més en mans de la Policia Local i Protecció Civil. Els aparells tenen l'objectiu de facilitar una ràpida intervenció en els casos d'aturada cardíaca extrahospitalària. «El nostre objectiu és garantir la salut pública a tot el municipi», ha explicat el regidor de Sanitat del consistori, Martí Aldrich.

El nou desfibril·lador, com els dos de les zones esportives, s'ha adquirit a l'empresa Espais Cardioprotegits Catalunya a través d'un contracte de rènting de 120 mesos a un preu de 77,85 euros al mes. L'empresa es fa càrrec del subministrament, instal·lació i manteniment dels aparells així com de l'assegurança, l'atenció telefònica i la formació de 8 persones per utilitzar l'aparell.

Els tres desfibril·ladors de Dipsalut, que és l'organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, van ser instal·lats el 2012 dins la campanya «Girona, territori cardioprotegit».