Amb la victòria per 3-0 davant Turquía i, sobretot, pel bon joc desplegat durant els 90 minuts, la selecció espanyola ha passat a ser una ferma candidata a posar traves a França i Alemanya a l'hora de disputar-se la corona europea. Els de Vicente del Bosque van tornar a mostrar-se com una selecció solvent, dominadora i resolutiva, cosa que ha fet que se'l torni a veure com el combinat que va aconseguir les dues Eurocopes i el Mundial.

Andrés Iniesta va donar una lliçó de joc al mig del camp, mostrant tota la qualitat que atresora, meravellant el món del futbol. I gràcies al partidàs del migcampista i als gols de Morata (2) i Nolito, Espanya va assolir els vuitens de final.

El defensa del Chelsea, internacional amb Espanya, César Azpilicueta, va destacar el magnífic campionat que està fent el manxec, dient que "està enlluernant al món" amb el seu futbol, després que fos nomenat jugador del partit davant la República Txeca i Turquia.

"És complicat definir Andrés amb una sola paraula per tot el que ha guanyat i per com ha començat l'Eurocopa. L'elecció de la UEFA no l'afecta per res. Estem satisfets amb el joc que desplega l'equip i ell està enlluernant el món en cadapartit que juga. Tenir un jugador com ell és molt important per a la selecció", va assegurar en la roda de premsa d'ahir.

Azpilicueta, que va disputar davant Turquia els seus primers minuts a l'Eurocopa, va destacar com a clau de l'èxit el nivell defensiu que està mostrant el combinat escollit per Del Bosque, que encara no ha encaixat cap gol: "el nivell defensiu està sent altíssim. Ha estat una de les bases en la conquesta de títols de la selecció, afegida a la qualitat ofensiva i al talent de l'equip" i afegia que "hem recuperat la qualitat defensiva delgrup, que dóna llibertat als d'atac per jugar i crear ocasions".

Azpilicueta va jugar per primer cop al lateral esquerre en el partit de divendres davant Turquia, en una mostra de la polivalència del jugador, ja que Del Bosque l'ha fet jugar ja en totes les posicions de la defensa. "En la Confederacions i el Mundial venia de lateral dret, que era on estava jugant en aquella època. Últimament ho he fet a la banda esquerra i de central i em sento segur i còmode en totes elles", afegint que "em sento feliç de gaudir en aquest grup, tant de bo que seguim guanyant i gaudint tots".

Finalment, el defensa va valorar el nou rol d'Iker Casillas dins el grup: "L'únic paper que canvia és l'elecció del míster. Pel que fa a la resta, la veritat és que el veig amb les mateixes ganes i il·lusió. L'Iker és el nostre capità, ha batut rècords i vol guanyar aquesta Eurocopa. Tot i els títols i rècords que ha aconseguit, continua treballant amb la mateixa il·lusió i això, a la gent que és com jo, que no hem aconseguit encara cap títol amb la selecció, ens dóna moltes més ganes i alè per seguir treballant cap a l'objectiu", va concloure César Azpilicueta.

Queda un partit, davant Croàcia (dimarts), en què els de Vicente del Bosque podrien especular sobre si ser primers o segons de grup i "escollir" el seu rival en la primera ronda o el camí a seguir per intentar arribar a la final. Amb un punt en fa prou per ser primera del grup D i conèixer el seu rival en el primer encreuament. En cas de fer-ho jugaria el seu partit a Lens i li tocaria fer-ho davant un dels millors tercers de la competició, que sortiria dels grups B, E o F. De moment podrien ser Gal·les, Eslovàquia, Suècia o Portugal.