La duquessa de York, Sarah Ferguson, ha dit en una entrevista que havia begut i "estava per terra" quan aparentment va acceptar diners a canvi de facilitar un fals empresari l'accés al seu ex marit, el príncep Andrew.

L'entrevista, realitzada per Oprah Winfrey, una de les estrelles de la televisió nord-americana, serà emesa dimarts, però el programa va divulgar dilluns alguns fragments.

Ferguson havia begut "i no estava al meu lloc correcte", va confessar, quan va passar l'episodi, gravat pel diari dominical ´News of the World´, que li va tendir una trampa.

A la cinta, l'antiga nora d'Isabel II accepta una maleta amb 40.000 dòlars en efectiu com avançament i dóna a entendre al seu interlocutor, un periodista que feia el paper d'home de negocis, que mig milió de lliures (575.000 euros) li obririen la porta del despatx del seu exmarit.

Ferguson li va dir a Winfrey en l'entrevista, gravada divendres a Los Angeles, que havia vist el vídeo als aeroports pels que havia passat en els últims dies, però que no s'havia assegut a mirar-lo amb atenció. "No he mirat el dimoni a la cara, perquè estava per terra en aquell moment", va dir, en referència al dia en què va ocórrer la trobada amb el fals empresari.

Ferguson i Andrew, que és representant especial per a comerç i inversions del Regne Unit i és el segon fill de la reina Isabel II, tenen dues filles.

´News of the World´ ha explicat que va decidir estendre la trampa a la duquessa de York després que algú proper a la família reial li revelés que s'estava dedicant a aquest tipus d'operacions per guanyar diners.

Ferguson té problemes econòmics i afronta, per exemple, una demanda per suposat impagament d'una important factura al bufet Davenport Lyons, que l'ajudava a traslladar els personatges dels llibres infantils que ha escrit a una sèrie de dibuixos animats.