L'ex vicepresident nord-americà Al Gore i la seva dona, Tipper, s'han separat després de 40 anys de matrimoni, segons va dir avui el diari de Washington "Politico".

La parella va fer pública la seva decisió en un correu electrònic al qual va tenir accés la publicació i que va ser confirmat per Kale Kreider, que treballa a l'oficina d'Al i Tipper Gore.

"Anunciem avui que, després de molta reflexió i discussió, hem decidit separar-nos", diu el missatge. "Es tracta d'una decisió mútua que hem pres després d'un procés de consideració llarg i acurat. Demanem respecte per la nostra privacitat i la de la nostra família", afegeixen.

En el missatge, assenyalen que no tenen intenció de fer més comentaris.

Al Gore va ser vicepresident durant el govern de Bill Clinton (1993-2001) i va guanyar el premi de Nobel de la Pau el 2007 pel seu treball per atraure l´atenció sobre el canvi climàtic. El 2000 va ser candidat presidencial, però va perdre davant del republicà George W. Bush.

Es va casar amb Tipper, que és fotògrafa, el maig del 1970 a la Catedral Nacional de Washington. Ambdós tenen quatre fills i viuen a Tennessee.