La moda és un fenomen dinàmic i cíclic: tot passa però alhora... tot torna! Allò que en un moment donat era la peça estrella pot convertir-se, passats els anys, en un clàssic de l'horror. A dia d'avui, un armari modern ha de tenir pantalons de 'pitillo', camises de llenyataire, samarretes oversize, pantalons de colors... però qui ens assegura que aquestes peces no es convertiran en desfasades i ridícules d'aquí a uns anys?

La moda és cíclica, i encara que tot torna hi ha peces que haurien de descatalogar-se per sempre, com per exemple les que apareixen en la següent llista, pel mal gust que mostren i per ser una puntada al bon gust.

Sandàlies amb mitjons? No, gràcies

Veure la combinació de sandàlies amb mitjons ens evoca la imatge d'un turista cremat pel sol. No obstant això, alguns dissenyadors van apostar per aquest duo la passada primavera-estiu i it-girls com Alexa Chung van voler portar-ho en les seves pròpies carns. Error! No és chic, no lliga i és un contrasentit: les sandàlies són per a la calor; els mitjons per al fred. Cau pel seu propi pes!

Sabates de plàstic, de tornada a la infància

Si a la platja portàvem les xancletes, fa un parell d'anys les famoses 'cangrejeras' els van prendre el lloc. Ara amb taló o sense taló, amb mitjons o sense ells sembla que aquesta nova moda, que ens transporta de nou a la infància, ha arribat per quedar-se.

Un altre clàssic: l'aneguet lleig dels calçats d'estiu

Podem estar d'acord que les 'crocks' són còmodes i que gràcies a Frank de la Jungla s'han tornat universals. Però siguem sincers: aquest calçat de plàstic amb forats per refrigerar els peus és l'aneguet lleig de tots els calçats estivals.

Pantalons baggy

Els pantalons baggy o cagats van tenir la seva màxima esplendor fa uns 5 anys sota la màxima: la comoditat és el més important. I sí, eren confortables. Però també de mal gust, difícils de combinar amb la part superior i amb el calçat i, sobretot, poc afavoridors.

Muscleres que mostren poder

En els 80 les muscleres eren el súmmum de la moda. Reivindicaven les esquenes amples, les espatlles pujades i amb poder... anaven incorporades en totes les jaquetes i camises de l'època. A dia d'avui, i a causa de l'èxit de la moda vintage, les muscleres se segueixen portant en jaquetes per guanyar uns centímetres i reencarnar autèntics jugadors de rugbi.

Ronyoneres per substituir la bossa

Un clàssic dels accessoris de mal gust són sens dubte les ronyoneres. Els homes són els qui solen apostar més per portar-les, potser per la comoditat, però la veritat és que no hi ha cap manera digna de lluir aquest complement, sobretot si els seus colors són cridaners com solia passar en els 90.

Vistos aquests exemples només podem reafirmar-nos en la idea que malgrat que en la moda tot torna, hi ha peces que haurien de quedar en el record i en fotografies antigues... no en l'armari!