n Un equip d'investigadors de Harvard (EUA) han vinculat l'efecte de l'estrès constant en una zona molt profunda del cervell amb un major risc de patir atacs cardíacs. Els resultats del seu estudi han estat publicats per la revista mèdica britànica The Lancet.

Després d'avaluar estudis de més de 300 persones, els investigadors van observar que les que tenien més activitat en l'amígdala, zona dels lòbuls temporals que processa les emocions, podien desenvolupar malalties cardiovasculars amb més possibilitats. La investigació puntualitza que l'estrès és un factor de risc igual d'important que el tabac o la pressió arterial.

Segons els investigadors, l'estrès emocional ha estat sempre vinculat a un increment dels mals cardiovasculars, que afecten el cor i els vasos sanguinis, però la forma en què ocorre no ha pogut ser entesa en profunditat. L'anàlisi dels experts indica que l'increment d'activitat en l'amígdala, una zona del cervell que processa les emocions, ajuda a explicar aquest vincle.

No obstan això, els científics adverteixen, però, que cal fer més estudis per confirmar el vincle.