Leah Adler, mare del cineasta Steven Spielberg i coneguda a Los Angeles (Califòrnia) per ser propietària del cèlebre restaurant The Milky Way, va morir ahir als 97 anys, segons va informar la productora Amblin Entertainment en un comunicat. Adler, pianista i pintora en la seva joventut, va morir al seu domicili de Los Angeles envoltada dels seus fills.

«Encara que era famosa pel seu pintallavis vermell, els seus collarets de Peter Pan, el seu amor per les margarides, els texans blaus, les joies brillants; pel seu amor a anar de càmping, a anar-se'n de pesca, a fer mots encreuats i als seus balls de taula en taula al Milky Way, Leah serà encara més recordada pel seu profund i il·limitat amor pels que l'envoltaven», va indicar Amblin Entertainment, la productora fundada per Spielberg.

Adler, coneguda com «Lee Lee» entre familiars i cercles pròxims, es va casar amb l'enginyer elèctric Arnold Meyer Spielberg i junts van tenir quatre fills: Steven, Anne, Sue i Nancy. El 1964 la família es va mudar a Califòrnia, on van romandre un parell d'anys. Després del seu divorci amb Arnold, es va casar amb Bernie Adler el 1967 i posteriorment es van desplaçar a Los Angeles, on van inaugurar el The Milky Way, conegut per oferir plats de la gastronomia jueva.