L'actor malagueny Antonio Banderas es troba «millor que mai», segons ha assegurat la seva família, i viatjarà avui a Màlaga per rebre una Bisnaga d'Or honorífica durant la gala de cloenda del vintè Festival de Cinema en Espanyol dissabte vinent. «Està genial i demà (avui) serà aquí», van assegurar ahir a Efe des de la seva família a Màlaga, després que diversos mitjans de comunicació alemanys informessin que havia ingressat en un hospital suís especialitzat en problemes cardíacs.

Banderas va confessar el passat 30 de gener que es recuperava a casa, al comtat de Surrey, al sud d'Anglaterra, després de patir «un petit ensurt» la setmana anterior, a causa d'un fort dolor al pit. «Gaudint de la natura després d'un petit ensurt», va publicar l'actor al seu compte oficial a la xarxa social Twitter, acompanyat d'un autoretrat amb la seva parella sentimental, l'executiva holandesa Nicole Kimpel.

Havia estat traslladat prèviament en ambulància al St Peter's Hospital, al municipi de Chertsey, després de notar un «dolor agònic» al pit mentre feia exercici. L'equip mèdic de l'hospital el va mantenir en observació fins assegurar-se que es trobava estable i fora de perill, per la qual cosa va rebre l'alta i va tornar a casa acompanyat de la seva parella.

L'actor espanyol es va mudar al Regne Unit el 2015, un any després que es conegués la separació amb la fins llavors seva esposa, l'actriu nord-americana Melanie Griffith. Segons sembla, el divorci podria haver estat causat per les contínues recaigudes de Griffith en les seves addicions. Al Regne Unit, Banderas va decidir emprendre una nova vida, començant nous projectes professionals i apuntant-se a estudiar disseny en un prestigiós centre de Londres, en el qual ja es van formar figures destacades com John Galiano i Stella McCartney.

El Festival de Cinema de Màlaga reconeixerà dissabte vinent la trajectòria professional d'Antonio Banderas i el suport que ha prestat al certamen cinematogràfic, del qual és president d'honor des de la primera edició celebrada l'any 1998. La distinció li serà lliurada en un acte que se celebrarà al Teatre Cervantes, lloc d'especial significat per a Banderas, ja que la seva formació com a actor es va desenvolupar a la ciutat de Màlaga, en els teatres i espais escènics de la ciutat, on va viure els seus primers anys i il·lusions professionals.