Els arqueòlegs del jaciment del Mas de Romeu de Morella (Castelló) s'han trobat restes d'un dinosaure sauròpode amb 125 milions d'anys d'antiguitat i de grans dimensions, el que converteixen el lloc en un dels més importants d'Europa per la quantitat de restes i la seva conservació.

Fonts de l'Ajuntament de Morella van informar ahir que aquests fòssils pertanyen a un dinosaure de la família dels sauròpodes, d'uns 20 metres de llarg des del cap fins a la cua i que tindria uns vuit metres d'altura. Segons els experts, l'antiguitat d'aquest sauròpode, del qual s'han trobat 80 ossos, seria d'uns 125 milions d'anys.

El paleontòleg morellà Jose Miguel Gasulla va indicar que «podria tractar-se d'una espècie nova, encara que no està confirmat encara, ja que falta aprofundir en l'estudi d'aquestes restes», de manera que els ossos d'aquesta troballa romandran a Morella per seguir treballant amb ells. L'expert va comentar que les restes del dinosaure trobat «tenen 125 milions d'anys, edat molt similar a les restes d'altres dinosaures que s'han trobat a la zona. La troballa pertany al Cretaci inferior, més concretament al Barremià superior».

Segons han indicat fonts municipals, després aquesta troballa es pretén accelerar els terminis i realitzar treballs necessaris per a habilitar un espai on els experts puguin continuar el seu treball a Morella i no hagin de desplaçar-se altres laboratoris o emplaçaments. Aquesta és la segona campanya que es realitza en aquest jaciment, ja que durant l'any passat van trobar restes d'altres saures més deteriorats que en la present.