The Gramophone Allstars Big Band donarà el 7 de setembre amb un concert a l'Auditori de l'Ateneu el tret de sortida a una programació estable de música i teatre a Banyoles que inclou un total de 40 funcions de 23 espectacles. Les entrades es posen a la venda aquest matí a les 10 hores.

Néstor Giménez Raw Trio, també en clau de jazz, el concert de Gabriela Montero, artista resident a l'Ateneu, i Rubén Fernández & Andreu Zaragoza + Zamak Quartet, són altres propostes musicals anunciades ahir per l'Ajuntament.

Una programació que tindrà com a data assenyalada el 12 de novembre perquè la banyolina Mariona Aupí farà la presentació oficial del seu segon disc en solitari, Le Monde, a les comarques gironines.

Mariola Membrives, Roko Banana i els Cala Vento són altres artistes d'una temporada que inclourà tres concerts de Gabriela Montero.

Les propostes teatrals

Dins l'apartat teatral, i emmarcat al Festival Temporada Alta, s'iniciarà la temporada a la Factoria d'Arts Escèniques el dia 13 d'octubre amb la representació d' Els dos cavallers de Verona, de William Shakespeare, a càrrec de la companyia Parking Shakespeare.

L'espectacle Dones & homes, dirigit per Jordi Sala, serà l'espectacle estrella de la Festa Major de Sant Martirià 2017, es podrà veure al Teatre Municipal de Banyoles els dies 20, 21, 22, 23, 27, 28 i 29 d'octubre. Una adaptació lliure d' Husbands and Wives, de Woddy Allen. Kilòmetres, de Meritxell Yanes, Spender, dels banyolins El Vol del Pollastre (en tres funcions l'1, 2 i 3 de desembre), i Els Pastorets de Banyoles, una coproducció entre l'Ajuntament i la companyia Cor de Teatre, completen la programació fins Nadal. Els Pastorets es representaran els dies 26 i 30 de desembre i 6, 7, 13 i 14 de gener (18 h) al Teatre Municipal.

Finalment, la programació familiar presenta 5 propostes. Collage, de la companyia Cia. BotProject, el dia 30 de setembre a la plaça de les Rodes, l'espectacle Tututs!, de la Cobla Bisbal Jove i Cösmix, de la cia. Teatre Mòbil, són tres d'ells.

Teatre Nu oferirà al Teatre Municipal l'espectacle Maure el dinosaure i a l'Auditori de l'Ateneu es durà a terme l'espectacle La gallina dels ous d'or, de la cia. Zum Zum Teatre.