La Unió de Religiosos de Catalunya (URC), que agrupa totes les congregacions de la comunitat, va desitjar ahir que totes les persones afectades puguin refer aviat les seves vides, a més de mostrar la seva «consternació» pels atemptats de Barcelona.

La URC va recordar que moltes persones van ser «sacsejades per aquest acte terrorista: els testimonis directes, els que s'han pogut escapar, els qui han acollit en els seus locals els qui fugien buscant refugi, els qui han atès les víctimes i sobretot els familiars dels afectats». Després de condemnar l'atemptat i traslladar el seu condol a les famílies, les congregacions religioses de Catalunya es conjuguen per «seguir orant i treballant per generar l'harmonia que ens permet conviure junts sense que ningú temi a ningú». Per altra banda, els bisbes de Catalunya se senten «totalment consternats» per les víctimes mortals, així com per les desenes de ferits, que va causar l'atemptat terrorista del passat dijous dia 17 d'agost. També van declarar que «condemnen la barbàrie d'aquest atemptat, i el menyspreu que significa per la vida humana i la seva dignitat. Cap causa no justifica la violència ni la mort de ningú». Els bisbes van encomanar «les víctimes mortals a la misericòrdia de Déu, i preguen intensament pels ferits, pels familiars i amics de tots els afectats, així com per tota l'arxidiòcesi de Barcelona», i els acompanyen solidàriament «en el dolor per aquesta tragèdia que ha tingut lloc en una ciutat com Barcelona, sempre compromesa per la causa de la pau i la justícia».

Evitar divisions

La Federació Musulmana d'Espanya (FEME) va mostrar ahir la seva «condemna més firm» als atemptats de Barcelona i va cridar als musulmans d'Espanya a tancar files i unir-se a la resta de la societat espanyola per «evitar que els terroristes i extremistes tinguin èxit en el seu intent de crear divisions». Així mateix, la federació demana als musulmans que «organitzin i participin en qualsevol activitat de condemna el terrorisme a nivell local o nacional». La comunitat islàmica Al-Hikmat de Calonge-Sant Antoni va comunicar «el seu rebuig clar i contundent als atemptats de Barcelona i Cambrils». També van declarar el seu compromís amb la convivència pacífica. Entre molts representants de diferents països que van expressar les seves condolences es trobava el principal soci en la coalició del Govern d'Israel, Naftalí Bennett, qui va informar en Twitter que es va posar en contacte amb el líder de la comunitat jueva en Espanya a més d'oferir «tota l'ajuda necessària».