El cantant francès Johnny Hallyday ha mort avui a París als 74 anys d'edat, víctima d'un càncer de pulmó, segons ha informat la seva dona a través d'un comunicat.

La mort es va produir aquesta nit, a casa de Marnes-la-Coquette, a l'oest de París, on havia estat traslladat des d'una clínica parisenca en què havia estat internat sis dies, segons el comunicat de la seva esposa, Laeticia, difós a través de l'agència France Press.

Jean-Philippe Leó Smet, nom real del cantant, va anunciar el passat mes de març, a través del seu compte de Twitter, que patia un càncer i que estava en tractament mèdic.

"Des de fa uns mesos estic en tractament per unes cèl·lules canceroses", va afirmar l'estrella francesa del rock en el seu compte d'aquesta xarxa social el 8 de març passat.

El 17 de novembre passat, va ser ingressat d'urgència per una insuficiència respiratòria relacionada amb la seva malaltia. Durant el seu ingrés, Hallyday va rebre una nova sessió de quimioteràpia.

En el comunicat oficial, la seva esposa assenyala que "fins a l'últim moment, es va enfrontar a aquesta malaltia que l'havia estat menjant durant mesos, donant-nos lliçons de vida extraordinàries".

Hallyday, nascut a París el 15 de juny de 1943, de pare belga i mare francesa, va ser un autèntic fenomen de masses que va publicar un centenar de discos al llarg d'una carrera de 57 anys en què moltes de les seves cançons van aconseguir grans èxits .

Conegut com el "Elvis francès", a Johnny Hallyday a França sempre li van comparar i van admirar com si es tractés del mateix Elvis Presley.

El pare del rock and roll francès i de l'twist, va guanyar 18 discos de platí des que el 1960 va publicar el seu primer senzill i el seu primer àlbum, titulat, "Hello Johnny".

Entre els seus temes de rock and roll figuren títols com "Rester vivant", "O Carole" o "Noir c'est noir, la versió francesa del" Black is black "de Los Bravos.

En els seus concerts no faltaven, "Requiem pour un fou", un dels seus himnes, o la lírica "J'ai Pleure sud ma guitare", amb cançons rockeres com "Au Cafè de l'Avenir", "Oh! Ma jolie Sarah "," Gabrielle "," La fille de l'été dernier ", o temes més popers com" quelque chose de Tennessee "o country com" de l'amour ".