Un any més la primavera inicia la seva etapa amb un equinocci precedit de festivitats. És curiós veure com el canvi d'estació genera tanta eufòria a la societat. Cada celebració, tot i tenir les seves peculiaritats, es caracteritza per estar rodejada per una atmosfera d'exaltació de la felicitat portada per l'arribada del bon temps.

Algunes d'aquestes festes destacables són les de Mèxic, Egipte, Rússia, Xina i Japó.

Mèxic: Naturalesa i bones vibracions

Els mexicans celebren l'arribada de la primavera el 21 de març, un dia ple de misticisme on els elements de la natura tenen un paper primordial. Centenars de persones es concentren a diferents zones arqueològiques del país, vestides de blanc. Existeix la creença que les cultures antigues realitzaven rituals en el punt més al de les piràmides o temples per carregar-se de l'energia dels raigs del sol.

Egipte: Festa en el Nil

En aquest país celebren l'arribada de la primavera amb una festivitat que té més de 4500 anys d'antiguitat, el 'Sham el Nessim'. La tradició es basa en el fet que milers d'egipcis s'apropen a la vora del riu Nil i comparteixen menjar, canten i ballen mentre admiren el paisatge i les petites barques que naveguen per ell.

Rússia: Adéu, fred hivern

Els russos no celebren l'inici de la primavera, sinó el final de l'hivern. Es festeja durant el més de març, tot i que no tenen una data fixa. Durant aquest dia la tradició marca que s'ha de menjar creps amb caviar o melmelada.

Xina: Homenatge als ancestres

La festa es diu Qingming i la celebren a l'abril, en el dia 104 després del solstici d'hivern. La tradició fa que la gent es reuneixi a la tomba dels seus ancestres, la netegin i els ofereixin menja i beguda. Després la gent canta i balla mentre aprofiten per preparar la terra per a les collites

Japó: Un dia per admirar la bellesa de la natura

La celebració que denominen 'hanami', consisteix a fer pícnics i festes per admirar la bellesa de les flors dels cirerers (Sakura en japonès) que simbolitzen la transició de la naturalesa. Un fet curiós, és veure com aprofiten la poca durada de floració dels cirerers per representar una metàfora de la vida, que és bella però efímera.

En definitiva, la primavera és una estació on el 'renaixement' de la natura va lligat a l'exaltació de les emocions de les persones. El dia s'allarga i la vida sembla que s'anima. És com si nosaltres mateixos despertéssim d'una hibernació alhora que ho fa tota la natura.