Aquest diumenge cal dedicar un pensament i una reflexió als capellans. Celebrem el diumenge denominat «del Bon Pastor» perquè cada any, a la Missa, hi proclamem el passatge de l'evangeli en el qual Jesucrist es presenta com a Bon Pastor del seu ramat i explicita les seves actituds. Els capellans, identificats amb Jesucrist per l'ordenació, continuen avui la seva missió, i són certament també pastors del Poble de Déu. Cada any, el Dimarts Sant a la tarda, la majoria de capellans ens trobem per celebrar l'Eucaristia de la Missa Crismal, en la qual renovem els compromisos i promeses de la nostra ordenació presbiteral. Quines són aquestes promeses?

-Exercir guiats per l'Esperit Sant com a pastors del Poble de Déu i collaboradors de l'orde episcopal.

-Celebrar amb pietat i fe els misteris de Crist a lloança de Déu i santificació del poble.

-Exercir el ministeri de la Paraula amb ciència i responsabilitat predicant l'Evangeli i exposant la fe catòlica.

-Unir-se a Crist i consagrar-se a Déu per a la salvació dels homes.

Exercir com a pastors del Poble de Déu Jesucrist és el Bon Pastor, i els preveres, configurats amb ell, assumeixen també aquesta missió com a guies i capdavanters del poble que tenen confiat. Fan aquest guiatge i el seu servei pastoral amb amor de caritat. Ells s'esforcen per tenir cura de totes les persones que tenen encomanades, es preocupen dels fidels cristians i de les seves parròquies, perquè no els manqui cap ajuda per a la seva vida. Alhora, pensen en aquells que s'han allunyat de la comunitat i del Crist, en aquells que potser han escoltat el seu anunci desfigurat, i també en aquells qui mai no l'han escoltat. Són ben conscients que, a tots, els han d'acostar a Crist i oferir-los els seus dons, com Ell, que no només acollia els qui se li acostaven, sinó que sempre anava a cercar l'ovella perduda.

Celebrar els misteris de Crist Recordem les paraules més importants que pronuncien en el seu ministeri: «Jo et batejo...», «Jo t'absolc...», «Això és el meu cos, aquesta és la meva sang...» [...] (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).