El príncep Harry i l'exactriu nord-americana Meghan Markle s'han donat el "sí, vull" en una entranyable casament celebrat a la localitat britànica de Windsor, que ha generat expectació màxima a tot el món.

L'entrada de Markle, de 36 anys, a la capella de Sant Geoge del castell de Windsor va ser espectacular. Amb un vestit blanc i vel subjectat per una tiara de diamants Markle va baixar de l'automòbil, un Rolls-Royce Phantom IV, que la va portar fins al temple, on l'esperava el seu promès, el príncep Harry - nét de la reina II d'Anglaterra i sisè en la línia de successió al tron-, qui anava vestit amb l'uniforme del regiment de cavalleria "Blues & Royals" de la Guàrdia Reial.

El vestit de la núvia va ser dissenyat per la britànica Clare Waight Keller per a la casa francesa Givenchy.

La promesa va entrar sola a la capella acompanyada per deu nens que feien de dames d'honor i patges, entre ells George i Carlota, fills dels ducs de Cambridge, fins que el seu sogre, el príncep Carles, hereu al tron ??i en absència del pare de la núvia, la va agafar del braç per conduir-la fins a l'altar.

La cerimònia, que va començar poc després del migdia (11.00 GMT), va ser oficiada pel degà de Windsor, David Conner, mentre que l'arquebisbe de Canterbury i primat de l'Església d'Anglaterra, Justin Welby, va ser l'encarregat de casar-los.

A més, el bisbe Michael Curry, que el 2015 es va convertir en el primer afroamericà a presidir l'Església Episcopaliana dels Estats Units, va pronunciar un sermó sobre la força de l'amor.

"Hi ha poder en l'amor. L'amor pot ajudar i curar quan només pot fer-ho ell", va dir el reverendíssim afroamericà, abans de fer riure a la congregació en afirmar que "dos joves s'enamoren i tots ens vam presentar" a la capella.

Els nuvis van intercanviar els vots matrimonials i els anells davant d'una congregació de 600 persones, entre elles membres de la família reial britànica i personalitats del món de l'espectacle.

L'anell de Markle ha estat dissenyat amb or de Gal·les per la joieria Cleve & Company i Harry, per la seva banda, porta una aliança de platí.

Per la seva banda, el nuvi, de 33 anys va arribar a la capella acompanyat pel seu germà, el duc de Cambridge, que va ser padrí i l'encarregat de portar els anells que es va intercanviar la parella en un dels moments més emotius.

Just abans de la núvia van fer la seva entrada al temple la reina Isabel II, de 92 anys, al costat del seu marit, el duc d'Edimburg, de 96 anys.

La reina lluïa un vestit jaqueta verda llima a joc amb un barret del mateix color, adornat amb una ploma en tonalitats morades.

Markle, acompanyada de la seva mare, Doria Ragland, va emprendre el seu camí al castell de Windsor també en un Rolls-Royce que va partir de l'hotel on va passar la seva última nit de soltera.

En la cerimònia, d'una hora de durada, Jane Fellowes, germana gran de la mare del príncep Harry, la morta Diana, princesa de Gal·les, va llegir un passatge del "Càntic dels Càntics" de Salomó per "honrar el record" d'aquesta .

La cerimònia va tenir un variat acompanyament musical, va incloure gospel i una peça per a violoncel, en una església decorada amb roses blanques, peònies i didaleres, del que es va encarregar la florista Philippa Craddock.

Els actors George Clooney, acompanyat de la seva esposa Amal, i Idris Elba; la presentadora nord-americana Oprah Winfrey, l'exjugador de futbol David Beckham i la seva dona Victoria Beckham, la tennista Serena Williams i el cantant James Blunt també van amanir l'acte amb la seva presència, despertant l'atenció mediàtica i del públic. El cantant britànic Elton John va ser un altre dels convidats estrella

Posteriorment, el matrimoni va fer un recorregut en carrossa pels llocs destacats de la vila de Windsor, decorats per a l'ocasió i on van ser aclamats per les multituds, entre elles, pels apassionats que van dormir aquests dies al carrer.