Javi López no és un entrenador d'aquells que es lamenten contínuament. El tècnic del Girona ja va advertir només arribar que no és amant de queixar-se sinó que s'estima més trobar solucions al més aviat possible als entrebancs que se li posen al davant. Amb lesió del màxim golejador de l'equip Felipe Sanchón de fa una setmana n'hi havia per ventar-se cops de cap a la paret però l'entrenador va optar per no alçar la veu i treballar per trobar les millors opcions per suplir-lo. Això mateix haurà de fer a partir d'avui l'exentrenador del Nàstic en el retorn als entrenaments després d'un dia de festa. Javi López té tota la setmana per rumiar quina és la millor alternativa per ocupar l'immens buit deixat al centre del camp arran de les sancions de Jordi Matamala i David Timor.

Tots dos van veure la cinquena i la desena targeta groga del curs, la qual cosa farà que es perdin per acumulació d'amonestacions el partit de dissabte contra l'Eibar. Diverses alternatives passen pel cap del preparador del Girona però la que més consistència té, almenys de moment, és el doble pivot format per Eloi Amagat i Moisés Hurtado. Javi López també es planteja l'opció Pere Pons mentre que menys números té Richy, consolidat a l'eix de la defensa al costat de Migue. Sigui com sigui tampoc seria descartable que el gallec avancés la seva posició i fos Moisés Hurtado l'encarregat d'ocupar un lloc a l'eix de la defensa.

Dissabte passat amb el temps complert a Mendizorrotza, Jonas Ramalho es va guanyar l'esbroncada de Matamala per deixar que se li escapés Guzmán Casaseca sense fer-li falta. Va haver de ser el de Vilobí qui l'aturés amb falta i com a conseqüència de l'acció va ser amonestat. Des de la banqueta, Javi López també va renegar ferros i claus en veure que perdia els seus dos migcentres titulars. Sense ells, sembla clar que un dels que tornarà a l'equip serà Eloi Amagat. El gironí ha estat el tercer pivot de l'equip més utilitzat (18 partits i 3 gols) i sempre ha respost tant amb Ricardo com ara amb els minuts, pocs, que li ha donat Javi López.

Eloi Amagat sembla un dels fixos dissabte. L'estat físic pot ser un handicap perquè Moisés Hurtado l'acompanyi en l'alineació de dissabte. Hurtado ha disputat tan sols 4 partits (240 minuts en 2 de Lliga i 2 de Copa) enguany i a Vitòria va ser baixa perquè la seva dona tenia contraccions. El de Badia, fa molt de temps que no juga un partit al mig del camp, i tant la temporada passada com aquesta ha actuat com a central. És per això que no seria de descartar que Hurtado entrés a l'equip per fer de defensa i Javi López avancés la posició de Richy al pivot. El gallec ja ha actuat en un bon grapat d'ocasions al mig del camp amb un rendiment irregular.

Més residual està sent el paper de Pere Pons des de l'arribada de Javi López. El de Sant Martí Vell encara no ha debutat amb el nou tècnic i per aquest motiu sembla complicat que López li doni l'alternativa contra l'Eibar.