Dos dies. Ni un més, ni un menys. És el temps que té el Girona per fitxar un davanter. L'esperat davanter. Són tres els fitxatges que han arribat al llarg d'aquest mes de gener (Alfredo Ortuño, Agostinho Cá i Bruno Herrero), però tot i haver reforçat l'atac, el club ha reconegut en més d'una ocasió que forçarà la màquina per intentar completar la davantera amb una altra incorporació. La direcció esportiva, encapçalada per Oriol Alsina, té diferents fronts oberts. Treballa amb diverses possibilitats a l'espera de prémer la tecla indicada. La bona. La necessària. Amb Chando i Ortuño no n'hi ha prou. El primer no acaba de trobar el camí del gol i el segon, tot i estrenar-se de la millor manera possible, tot just ve de la Segona Divisió B. És per això que tant Alsina com el secretari tècnic Gerard Escoda han pentinat la Primera Divisió i també l'estranger amb la intenció de portar a Montilivi un davanter de garanties. El temps juga en contra, però d'opcions, al damunt de la taula, n'hi ha unes quantes.

Una d'elles és la del colombià Humberto Osorio. Fitxat aquest estiu pel Valladolid, l'atacant, de 25 anys, no ha tingut la continuïtat que buscava per culpa de les lesions. Tot just ha disputat 10 partits de lliga (297) minuts i només ha marcat un gol. Ell té molt clar que vol triomfar a Pucela i està convençut que aconseguirà superar tots els obstacles per convèncer el seu tècnic, Juan Ignacio Martínez. El club, però, veient que les expectatives amb les quals va arribar no s'han complert, ha decidit cedir-lo i així li ho ha comunicat. A més, la seva fitxa no és gaire elevada, un aspecte fonamental per al Girona, que hi podria fer front. Fins i tot, fa dos dies el seu germà va realitzar unes declaracions en les quals assegurava que Osorio no estava a gust al Valladolid i que el seu adéu podia produir-se ben aviat. El Sassuolo italià és un dels equips que, com el Girona, li ha posat l'ull al damunt. En contra, però, hi juga la voluntat del futbolista, que està convençut que acabarà la temporada a Pucela. És el seu desig, la seva intenció. A més, la possible marxa de Manucho tancaria la porta de sortida de qualsevol altre davanter, un factor que pot deixar els blanc-i-vermells sense poder incorporar l'atacant colombià.

El d'Osorio, però, no és l'únic nom que hi ha al damunt de la taula d'Oriol Alsina, que té uns quants fronts oberts més per no quedar-se a l'hora de la veritat amb les mans buides. Un altre futurible és Braian Rodríguez. L'uruguaià, fitxat aquest estiu pel Betis, no ha tingut pràcticament oportunitats amb l'equip andalús. Només ha disputat 72 minuts (tres partits) i no ha vist porteria en aquesta lliga. El Betis té molt clar que vol cedir el futbolista i el Girona ha temptejat la possibilitat de convertir Montilivi en el seu destí. El Saragossa també hi està força interessat. Braian Rodríguez és un davanter corpulent que ve de marcar 32 gols en 63 partits la temporada passada amb el Huachipato xilè. La seva fitxa és més elevada que la d'Osorio, encara que no hauria de ser un obstacle decisiu per incorporar-lo.