La pilota no ha començat a rodar i Girona i Llagostera segueixen vivint un intens estiu previ a una temporada en què, 21 anys després, la província tindrà dos equips a Segona Divisió A. Els darrers capítols d'aquesta particular tempesta d'estiu van sorgir ahir. El club blaugrana va fer públic el seu calendari de partits amistosos, entre els quals hi figura, per sorpresa, el Llagostera com a rival del Girona en el torneig Costa Brava. Aquest fet no va tenir una reacció positiva per a l'entorn del Girona FC que el mateix matí d'ahir va veure com el Llagostera confirmava les incorporacions de Jesús Imaz i Sergio León, dos davanters que havien tingut ofertes del Girona quan Oriol Alsina operava a les oficines de Montilivi. Tot i això, fonts del Consell confirmaven ahir a la nit que el Llagostera serà el rival en el Costa Brava. Aquests dos últims fets han afeblit la imatge del president Francesc Rebled davant una parròquia blanc-i-vermella que sí va poder celebrar que Richy, central de la confiança de Machín, renova i jugarà el seu quart curs a Girona.

L'ascens històric del Llagostera -inesperat per a molts- va provocar un escenari difícil de gestionar. L'entrenador i líder del club de la localitat del Gironès era la mateixa persona que el director esportiu del club de la capital. Dos càrrecs incompatibles. El maresmenc va reafirmar primer el seu contracte amb el Girona però una setmana després va fer marxa enrere per tornar al Llagostera. Aquest va ser el primer terrabastall al club de la capital, en un 30 de juny en què també van sortir cinc persones del Consell. La segona problemàtica, com a conseqüència de la sortida d'Alsina, va ser el canvi de discurs en la cessió de l'ús de Montilivi al Llagostera. Els clubs "amics" es distanciaven.

En un gest de cordialitat abans de començar la lliga, el Girona va convidar el Llagostera per a disputar el tradicional torneig Costa Brava a l'estadi gironí. La primera opció era rebre la visita de l'Espanyol, però una negativa del conjunt blanc-i-blau hauria acabat oficialitzant un amistós entre els dos equips i que s'havia comentat que es faria quan el Llagostera encara es pensava que jugaria els seus partits com a local a Montilivi. Des del club blanc-i-vermell no es va confirmar que el rival del torneig Costa Brava seria el conjunt entrenat per Santi Castillejo. Sí que ho va dir el lloc web del Llagostera, en l'anunci dels deu partits de preparació per al debut a Segona A. Així doncs, tot indica que aquest primer derbi entre els dos millors equips de la província serà el dissabte 9 d'agost a dos quarts de nou del vespre. Serà la primera prova de nivell per veure quins dels dos conjunts es troba en millors condicions.

Mercat conflictiu

Un aspecte que estaria distanciant la bona entesa que hi havia entre Girona i Llagostera abans de l'ascens dels blaugrana és la gestió dels fitxatges per part del segon club. Quan Oriol Alsina treballava a Montilivi va tancar les incorporacions de Jaime Mata (Lleida) i Àlex Granell (Prat). També va avançar la negociació del retorn de Ramalho (Athletic de Bilbao) com a cedit. Un treball que va acabar Quique Cárcel, qui també va lligar ahir la renovació per un any de Richy.

Alsina també es va interessar per casos d'altres futbolistes del mercat de Segona B (al que pot optar l'economia gironina) com ara Jesús Imaz (Lleida) i Sergio León (Elx), ja que resulta que aquests dos davanters són, des d'ahir, nous jugadors del Llagostera. A causa del seu recent passat al club de la capital, Alsina coneix de primera mà quines eren les primeres intencions de Pablo Machín i la situació d'homes com ara Eloi Amagat, que també ha rebut l'interès del Llagostera. Matamala, descartat a Girona, podria acabar a Llagostera si entra dins l'esquema de Castillejo. Amb Oriol Alsina com a director esportiu, ja són cinc les cares noves del Llagostera, més les onze renovacions. Imaz va estudiar les dues ofertes plantejades per Oriol Alsina des de Girona, primer, i des de Llagostera, després. El lleidatà s'hauria decantat per la segona opció pel millor marge econòmic que tindria una entitat sense deute i perquè a Llagostera no hi ha tanta competència (a Girona hagués competit amb Mata, Gerard Bordas i Felipe Sanchón). El mateix cas va succeir amb Sergio León. L'andalús ja va coincidir a Reus amb Santi Castillejo com a entrenador i a Gerard Escoda com a secretari tècnic i això hauria hagilitzat la seva cessió. Demà comença la pretemporada i encara queda molta feina per fer.