El passat 23 de març, el Girona semblava tenir un peu a Segona B després de perdre 3-1 al Molinón contra un Sporting de Gijón que, amb dos gols de Lekic i un de Scepovic, feia encadenar la cinquena derrota consecutiva a un equip que una setmana abans havia estrenat el tercer entrenador (Machín). Ara, mig any després, el Girona tornarà diumenge al Molinón com a líder de Segona A per enfrontar-se a un Sporting que, sense marge econòmic per fitxar i amb Scepovic jugant al Celtic i Lekic a l'Eibar, està il·lusionant Gijón amb l'antic central del Barça Abelardo a la banqueta i molts jugadors de la casa com Guerrero, Juan Muñiz, Julio, Pablo Pérez o Sergio Álvarez agafant més protagonisme dins de l´equip asturià.

Abelardo ja va entrenar l'Sporting en les set últimes jornades de la temporada passada rellevant el destituït Sandoval, però ara, sense marge econòmic per poder confeccionar una plantilla amb gent de fora, el tècnic ha recorregut a una filosofia que coneix molt bé: la de les instal·lacions de Mareo. Els camps d'entrenament de l'Sporting han estat, històricament, una gran fàbrica de bons futbolistes i, sense anar més, el mateix Abelardo va sortir d'allà per debutar a Primera Divisió amb dinou anys en un partit contra el Madrid al Santiago Bernabéu l'any amb Jesús Aranguren a la banqueta, el 1989. Ara -sense Scepovic, sense Lekic o Canella, ara al Deportivo...- el vell amic de Luis Enrique aposta més pel planter del que ho fa el tècnic del Barça per molt que els gols de Munir i Sandro tinguin més ressò mediàtic que els de Pablo Pérez. Quatre jugadors que el curs passat estaven al filial a Segona B - Julio, Jony, Carlos Castro i Álex Menéndez- tenen ara fitxa del primer equip i, de fet, es poden considerar els únics «reforços» i, per exemple, el migcampista Julio, que encara és juvenil, li ha guanyat la partida al capità Iván Hernández en els plans d´Abelardo.

Un altre home amb molta experiència a Segona A, el migcampista Mandi, també ha vist com el novell Rachid, aquest sí amb fitxa del filial, li esgarrava els minuts en aquest inici de temporada, on després de tres jornades, amb set punts al sarró, l´Sporting aspira diumenge a treure el lloc de líder al Girona de Pablo Machín amb permís del que pugui fer el Las Palmas. I Abelardo, que en aquella temporada que Aranguren el va fer debutar amb 19 anys va acabar jugant 33 partits de lliga, ho seguirà intentant amb els joves perquè, de moment, l´aposta li dóna resultats i, a més engrescar la històrica afició del Molinón que ja s´ha convertit a «l´abelardisme».

En la primera jornada, l´Sporting va guanyar al camp del Numància (1-2), amb dos gols d´un parell de joves que ja s´han consolidat al primer equip (Guerrero i Juan Muñiz); mentre que en la segona jornda, de moment l´única en lliga com a locals, amb 15.637 espectadors a les graderies del Molinón, els d´Abelardo van derrotar la Ponferradina per 2-1 amb gols de Sergio Álvarez i Carmona. Finalment, la setmana passada l´Sporting va rescatar un punt al camp de l´Albacete amb un gol de Pablo Pérez en el minut 93 (1-1). Dels cinc golejadors de l´Sporting en aquesta lliga - Guerrero, Juan Muñiz, Sergio Álvarez, Carmona i Pablo Pérez- només Carmona arriba als 25 anys i no ha sortit de Mareo o jugat al filial de l´Sporting. A la Copa, en canvi, els asturians varen caure contra el Valladolid de Rubi per un clar 1-3 dimecres. Hauran tingut un dia menys de descans però, per contra, es van estalviar una pròrroga que sí va jugar el Girona dimarts contra el Tenerife.