Josep Delgado no està disposat a allargar la incertesa fins al pròxim 19 de febrer i, la contrarellotge de dues setmanes que tenia per davant el Girona per poder sortir del concurs de creditors es podria acabar en els dies vinents. El final arribaria per dues vies: la possible venda al grup de l'argentí Ricardo Pini, ahir seguien negociant, o una nova injecció de diners per part de l'empresari de Sarrià de Ter. Delgado ha pres la determinació que si aquest pròxim dijous, una setmana abans de la data fixada per celebrar la junta de creditors al jutjat mercantil de Girona, no s'ha pogut tancar la venda a Pini o a un altre inversor, ell personalment es rascarà la butxaca i posarà els diners que fan falta perquè el club de Montilivi deixi la situació concursal sense necessitat que la propietat del club canviï obligatoriament de mans.

La prioritat de l'actual propietari del Girona continua sent culminar el procés de venda, per això el seu entorn fa mesos que està negociant amb el grup de Ricardo Pini, a més de no descartar la possible entrada en escena d'altres grups interessats en la compra, però les urgències que provoquen la proximitat de la data del 19 de febrer fan que Josep Delgado sembli disposat a no fer efectiva la seva antiga idea de no posar més diners al club de Montilivi. El sarrianenc ja ha fet saber a la gent que actualment porta el Girona que, arribats a una situació límit, ell personalment trobarà la manera d'eixugar el deute urgent del Girona FC - uns 380.000 euros entre sous de treballadors i fitxes de jugadors del primer equip - per permetre que l'entitat surti sense més problemes del procéss concursal.

Ahir, en un principi, el Girona havia programat firmar l'acord amb hisenda que el president Francesc Rebled havia emparaulat ja fa setmanes. Però, a l'hora de la veritat, el club no tenir suficients recursos econòmics per presentar-se a la cita suficientment net i polit perquè aquest fos un èxit. La reunió amb hisenda es va deixar per més endavant i, encara que al club ja tenien assumit que els hi quedaven dues setmanes contra rellotge per trobar els diners abans del 19 de febrer, ahir l'entorn de Josep Delgado va fer saber a tothom que el termini s'escurçava una setmana.

Josep Delgado, la mateixa persona que va comprar el Girona a Josep Gusó l'estiu del 2010, tornaria ara a sortir al rescat del club de Montilivi assumint un deute que evitaria que l'entitat gironina entrés en greu problemes de viabilitat. La quantitat que es necessita per sortir del concurs dels creditors no es coneix de manera oficial, però, la majoria de fonts al voltant del club i de la seva propietat parlen de xifres que volten els 380.000 euros. En canvi, Ricardo Pini i el seu auditor, Flavio Scalabrin, feien pujar la quantitat fins als 650.000 euros. En qualsevol cas, però, la xifra real per sortir del concurs és més semblant a la primera que no pas a la segona perquè els argentins calculaven tot el que seria necessari per acabar la temporada sense generar dèficit i, en canvi, des del club es parla només dels diners per arribar presentable a la junta de creditors del 19 de febrer. Un cop fora del procés concursal, el Girona confia que es ?desencallarien de cop les subvencions pendents, sobretot la de la Diputació, i això ja evitaria haver de posar-hi tots els diners que comptabilitzaven Pini i Scalabrin.