La de diumenge a Montilivi va ser més que una derrota per al Numància. Els dos penals en contra, les expulsions dels seus jugadors Gaffoor i Ripa, així com també la de l'entrenador Juan Antonio Anquela, van encendre els ànims de l'expedició. Les declaracions posteriors i els tuits incendiaris d'algun futbolista (i també per part del club) així ho demostraven. Quedava conèixer quines eren les conseqüències de tot el que va passar a Girona i ahir el Comitè de Competició es va pronunciar.

Primer de tot, per castigar amb duresa al tècnic del conjunt sorià, a qui ha castigat amb sis partits per l'expulsió que va patir a la segona meitat del duel de l'anterior diumenge. Anquela va protestar l'acció del segon penal en contra dels seus, obra de Julio Álvarez sobre Sandaza i que, per postres, comportaria la derrota del seu equip. L'organisme es justificava en l'article 94 (insults, ofenses verbals i actituds injurioses) i també amb l'article 120 (protestes a l'àrbitre). A l'acta de González Fuertes, es podia llegir que Anquela havia "protestat de manera ostensible" i "amb els braços alçats i gesticulant diverses vegades dirigint-se al quart àrbitre en els següents termes: 'no ha sigut penal, joder'". En roda de premsa, l'entrenador andalús va assegurar que no havia dit "res" i que en veure que el col·legiat xiulava pena màxima havia "baixat escales avall" cap als vestidors per "deixar-me anar".

Anquela no ha estat l'únic que ha rebut per part del Comitè de Competició. També ha estat sancionat Ripa (expulsat per doble amonestació), a qui li ha caigut un partit. Més haurà de descansar un altre defensa, Gaffoor. El central es perdrà les tres properes jornades; no només per l'expulsió, sinó també per l'article 117 (actituds de menyspreu o desconsideració cap als àrbitres, directius o autoritats esportives).

Totalment disconforme amb aquestes decisions, el Numància ja ha decidit que presentarà al·legacions al Comitè d'Apel·lació.