Ben pocs precedents es troben en color entre el Girona i l'Osasuna. En blanc-i-negre, en canvi, n'hi ha més. El més important dels quals és el de la temporada 1934-35 a Pamplona (3-1) en el que va ser el primer partit del Girona a Segona Divisió. Deixant de banda el valor històric d'aquell partit, i malgrat que Girona i Osasuna no s'hagin vist gaire les cares a causa de la diferència de categories, de ben segur que els bons aficionats blanc-i-vermells recorden la darrera visita de l'Osasuna en el partit de Copa del Rei de la temporada 2004-05 a Montilivi.

Era l'any en què el Girona havia de fer el salt a Segona A i es va acabar estimbant a Segona B després de tenir tres entrenadors (Abadía, Nogués i Torrent) i 27 jugadors. Una temporada que no va començar gaire bé a la Lliga i que al cap de només 7 partits i amb l'equip 16è, la directiva encapçalada per Jordi Roche va decidir fulminar Abadía. L'equip, tanmateix, duia una bona línia de resultats a la Copa del Rei, on havia eliminat l'Alacant i havia donat la sorpresa contra el Vila-real amb l'històric gol d'Eloi Amagat (2-1) en el dia del seu debut. A la tercera ronda, el rival tornava a ser un equip de Primera Divisió i també a partit únic. Aquest cop arribava l'Osasuna que, entrenat pel mexicà Javier Aguirre, es presentava a Girona amb força titulars i jugadors destacats. A Montilivi hi van ser Carlos Cuéllar, David López (ara al Lugo), Pablo García (després fitxaria pel Madrid), Webó, el Chengue Morales o Valdo, entre altres. Tot i els noms, el Girona dels Clotet, Ernesto, Caballero, Geli, Morales o Juanjo, no es va arronsar i va tenir les algunes oportunitats per donar la sorpresa i eliminar l'equip navarrès.

L'equilibri durant tot el partit va ser màxim, igual que la tensió que a mesura que anaven passant els minuts creixia. La pròrroga va ser inevitable i els nervis van aparèxier. L'àrbitre Daudén Ibáñez es va empassar un clar penal de Cuéllar sobre Caballero que va provocar l'expulsió de Clotet per protestar. Pocs abans no havia tingut cap dubte a assenyalar-ne un a favor d'Osasuna que Iñaki Muñoz transformaria per donar la classificació als navarresos. A partir d'aquí, tensió, picabaralles, algun crit racista i càntics demanant la dimissió de Villar per part del públic local.

Aquell partit va deixar 15.000 euros de taquilla i el record d'haver-se pogut enfrontar a un rival de Primera. La trajectòria de l'equip a Lliga aniria a pitjor i acabaria amb el descens a Tercera per goal average malgrat la victòria l'Espanyol B la darrera joranada (2-1).

Un clàssic en blanc-i-negre

Molt més enrere en el temps cal anar per trobar les altres visites de l'Osasuna a Girona. N'hi ha fins a sis. El primer cop que es van enfrontar va ser l'any del debut a la categoria de plata dels gironins (34-35). El Girona s'imposaria per la mínima (1-0) davant uns navarresos que pujarien a Primera. Sis anys després (41-42), l'Osasuna s'imposaria en la visita a Vistalegre (0-2) i l'any següent hi esgarraparia un punt (0-0). De les darreres visites en partit de Lliga a l'antic estadi gironí, els navarresos en van sortir escaldats: 3-0 la 42-43 i 4-2 la 50-51.

A banda d'aquests partits de Lliga, el Girona i l'Osasuna també es van enfrontar en un partt de Copa del Generalísimo el curs 1939-40. Els navarresos es van imposar 1-2 a Vistalegre però com que el Girona havia guanyat a l'antic estadi de San Juan, va caldre un partit de desempat que va ser per a l'Osasuna (2-0).