El Girona reprèn avui els entrenaments després d'una intensa setmana de feina a Peralada que ha servit per carregar fort les piles i, al mateix temps, per integrar les poques cares noves a un grup on encara resten moltes peces per arribar. A l'estada a Peralada hi van ser Oliveros, Marcelo, Alcaraz, Clerc i els dos últims dies també Kiko Olivas però la gran majoria de futbolistes que eren a les ordres de Machín durant la concentració eren joves del planter o fitxats per jugar al filial. En aquest sentit, la direcció esportiva del club, encapçalada per Quique Cárcel, continua treballant per acabar de perfilar una plantilla on haurien d'arribar com a mínim mitja dotzena de jugadors.

Amb un porter, un central, un carriler dretà, un migcampista i dos davanters, Machín tindria una plantilla prou compensada tot i que el tècnic sorià ja ha manifestat públicament que desitja tenir totes les posicions desdoblades. El número d'altes que resten, tanmateix, dependrà en bona part del futur d'Isaac Becerra i Florian Lejeune. Tant el porter com el central tenen equips que els van al darrere i, malgrat l'interès del Girona per millorar-los el contracte per tal que es quedin, la seva presència a la plantilla no és segura. Tots dos han estat treballant com si res a Peralada i dissabte van jugar el primer amistós contra els altempordanesos. Sigui com sigui, però, l'objectiu de Becerra és jugar a Primera Divisió i és a l'espera que Màlaga, Rayo o Eibar (els tres equips que estan cercant porter) es decideixin a fer una oferta. L'interès del Rayo hauria afluixat després d'un primer intent i ara sembla que seria el Màlaga el més ben posicionat. L'Eibar, de la seva banda, encara està esperant la sortida de Riesgo de l'Osasuna -pot seguir els passos de Santamaría i també rescindir contracte- per completar la porteria. Si no es concreta, podria fer oferta pel de Santa Coloma de Gramanet.

L'Eibar també és el principal opositor per Lejeune. El conjunt basc necessita un central més i, després de confirmar-se la seva continuïtat a Primera, estaria disposat a desemborsar una quantitat propera als 300.000 euros que té de clàusula Lejeune. El fet de fitxar sense pagar traspàs Mauro Dos Santos (Almeria) i Ivan Ramis (Llevant), permetria els bascos licitar pel francès. Amb més d'un mes de mercat obert per endavant, aquesta situació, sobretot de Becerra, té Cárcel una mica lligat. El director esportiu està cercant de moment un porter però si Becerra se n'anés, en farien falta dos. El mateix passa amb Lejeune. Malgrat les arribades de Marcelo i Kiko Olivas, el Girona vol un altre central i si el francés marxés serien dos els defensors que necessitaria l'equip. El gran objectiu de Cárcel és retenir no només aquests dos jugadors sinó també revisar els contractes d'altres homes amb cua de pretendents. Són els casos d'Àlex Granell i de Jaime Mata, entre altres, els quals, però, compten amb clàusules de rescissió molt elevades que fan gairebé impossible qualsevol sortida. Cárcel va reconèixer que la meitat de les seves hores de feina se les passa intentant millorar els contractes dels actuals jugadors de la plantilla que es van revaloritzar el curs passat.